1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. BMW i Alpina kreirali jedinstveni B6 Gran Coupe (galerija)
BMW i Alpina kreirali jedinstveni B6 Gran Coupe (galerija)
0

BMW i Alpina kreirali jedinstveni B6 Gran Coupe (galerija)

2.40K
0
Podelite sa prijateljima:

Alpina B6 Gran Coupe je jedna ekstremno poželjna mašina. Ispunjava sve kriterijume: prelep enterijer, obilje snage, praktičnost i luksuz. Može da bude sportska „zver“ ali i automobil za opušteno krstarenje i prevaljivanje velikih distanci.

Da bi proslavile kontinuirani uspeh ovog modela, još od lansiranja 2014., Alpina i BMW su se ponovo udružili u cilju kreacije jedinstvenog B6 Cran Coupea.

Kompletan naziv je poprilično dugačak: BMW Alpina B6 xDrive Gran Coupe BMW CCA Edition. Jedan od razloga je što je ovaj jedinstveni model namenjen događaju kojeg organizuje BMW Car Club of America. Boja je poznata Alpinina metalik plava, u kombinaciji sa enterijerom u beloj koži i brojnim klavir crnim akcentima.

Da bi se dodatno istakao, BMW je ovom grand tureru dodao i ručno rađen srebrni natpis sa lakiranim finišom visokog sjaja, koji krasi centralnu konzolu. Čak je i finiš volana rađen ručno sa belim šavovima koji kompletiraju atraktivan tapacirnug. Iz isto razloga su prisutna i bela oivičenja na patosnicama poda i prtljažnika. Modifikacije enterijera zaokružuje Alpinin logo utisnut u naslone za glave.

Još jedan detalj koji čini ovaj automobil jedinsvetnim je ukrasna pločica sa potpisom Burkarda, Andreasa i Florijana Bofenzipena, oca i sinova koji stoje iza Alpine. B6 Gran Coupe pokreće 4,4-litarski biturbo V8 sa 600 ks i 800 Nm. Sprint do stotke obavlja za 3,6 sekundi, a maksimalna brzina iznosi 324 km/h.

Još jedan kec u rukavu čini originalan izduv koji dolazi iz firme „Akrapovič“. U potpunosti je napravljen od titanijuma, uštedevši na taj način 6,8 kilograma u odnosu na standardnu postavku.

 

.

(2399)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments