1. Home
  2. Vesti
  3. Autonomna električna Honda Type R je tu
Autonomna električna Honda Type R je tu
0

Autonomna električna Honda Type R je tu

152
0
Podelite sa prijateljima:

Ova Honda zna kada joj se baterija isprazni i sama se vozi do stanice za punjenje.

Pre četvrt veka, „Type R“ oznaka je debitovala na modelu NSX-R, a Honda je odlučila da proslavi jubilej lansiranjem specijalne verzije pod nazivom Miimo. Šta je Miimo? Reč je o robotskoj kosilici!

O Type R modelima i Fireblade motociklima smo već izvestili, a električna kosilica ne samo što je dobila Type R oznaku, već i Fireblade „odelo“. Mada izgleda sjajno, neće moći da se kupi jer iz Honda kažu da se radi isključivo o prototipovima.

Najatraktivnija je Type R verzija sa tri završetka izduvnih cevi, napravljenih od nerđajućeg čelika, imitirajući na taj način rešenje kod Civica Type R. Tu je i malo zadnje krilo sa centralnom sekcijom u vidu vinila koji imitira ugljenična vlakna. Čak 40 LED dioda je instalirano u funkcionalne prednje farove i zadnja svetla, dok Fireblade verzija ima dodatnih pet.

Pored navedenog, Miimo je opremljen senzorima koji pokrivaju 360 stepeni i dovoljno je inteligentan da odradi posao bez intervencije čoveka. Takođe ima funkciju samostalnog punjenja jer sistem vrši monitoring litijum-jonske baterije, i čim nivo padne ispod 30 odsto, kosilica ide na stanicu za punjenje gde se sama puni. Kod osnovne verzije baterija traje 30 minuta, dok kod skuplje „izdrži“ sat vremena. U oba slučaju jedan minut punjenja se odnosi na jedan minut košenja.

Honda kaže da Miimo može samostalno da se zaustavlja, okreće i kreće u različitim pravcima kada god senzori detektuju osobu, ljubimca ili neku drugu prepreku. I to nije sve – poseduje i sistem protiv krađe koji inicira zvučni alarm i deaktivaciju ukoliko se kosilica podigne sa tla. Kada se vrati nazad, zahteva unošenje PIN koda. Sjajno, zar ne?

(152)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments