1. Home
  2. Vesti
  3. Špijuniran novi Mercedes-Benz CLS (video)
Špijuniran novi Mercedes-Benz CLS (video)
0

Špijuniran novi Mercedes-Benz CLS (video)

314
0
Podelite sa prijateljima:

Mercedes-Benz uveliko priprema naslednika jednog od najlepših kupe automobila današnjice. Nova generacija modela CLS je u prodaji od 2012. modelne godine.

Iako je CLS genteski bliži E nego S klasi, aktuelan naziv se neće menjati, uprkos spekulacijama javnosti koje su nagoveštavale, možda i drugačiji epilog.

Prilikom promocije nove nomenklature u označavanju, odnosno nazivima modela, koja se desila 2014. godine, iz Daimlera smo čuli najavu da se Mercedes neće odreći imena CLS za svoj atraktivan kupe sa četvoro vrata. Ovo i ne čudi, s obzirom na činjenicu da je CLS na milimetar od sticanja statusa ikone. Jasno je da je mnogo konkurentskih modela sledilo CLS originalni koncept fastbek sedana.

Kao što smo i naveli, ovaj kupe predstavlja, u osnovi E klasu. Međutim, od iste, a što se može zaključiti i Iz špijunskih foto i video materijala, biće širi i duži. Kao takav, zamišljen je da popuni prostor u ponudi između E i S klase. Prikazane špijunske fotografije otkivaju i enterijer novog CLS-a koji je dizajniran u stilu već viđenom kod E klase.

Platforma na kojoj CLS počiva je rasprostranjena u Mercedesovoj gami i nosi naziv MRA. Koriste je i E, kao i C klasa. Ovo znači da je pogon, naravno, na zadnjoj osovini, da je menjač devetostepeni automatik, kao i da postoji mogućnost da se u ponudi nađe i plug-in hibridna verzija.

Tjuning tim iz Afalterbaha planira razvoj sopstvenog fastbek sedana, inspirisanog GT konceptom, koji je publici predstavljen ovog proleća u Ženevi, a o kome možete više da saznate ovde . To znači da postoječi AMG CLS63 neće imati direktnog konkurenta. Iako prototip primerci AMG verzije fastbek sedana liče na CLS, primetno je da su niži i da imaju širi trag točkova. Pored toga, poseduju jedinstveni svetlosni potpis, kao i rešetku hladnjaka.

Najava i promocija noviteta je moguća koliko već krajem ove godine, ali je verovatnije da će novitet biti raspoloživ kupcima za modelnu 2019.

CLS Shooting Brake izvedba, na našu veliku žalost, neće se naći u prodaji, jer se ukus većine kupaca razlikuje od našeg.

 

(314)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments