1. Home
  2. Vesti
  3. Ford dodaje novi dizel motor i AWD za EcoSport
Ford dodaje novi dizel motor i AWD za EcoSport
0

Ford dodaje novi dizel motor i AWD za EcoSport

280
0
Podelite sa prijateljima:

Ford se nada da će poboljšati prodaju EcoSporta na oštrom evropskom tržištu su segmentu krosovera B segmenta, na taj način što će dodati opciju pogona na sve točkove i novi dizel motor (uz odvažniji izgled).

Restilizovani EcoSport dolazi sa širim rasponom tehnologije, uključujući i Sync3 info-zabavni sistem, tempomat, zadnju kameru, grejani obruč volana i Bang & Olufsen audio sistem. Ipak, zaostajaće u odnosu na novu Fiestu  na polju tehnologije delimične autonomne vožnje, jer novajlija iz B segmenta poseduje automatizovani tempomat i automatsko kočenje u slučaju nužde.

EcoSport je prvi Ford koji će ponuditi novi, moćniji 1,5-litarski EcoBlue dizel motor sa 125 ks, uparaen sa novim, šestostepenim manuelnim menjačem „niske frikcije“. Aktuelna 1,5-litarska jedinica sa 100 konja će takođe biti dostupna, uz 1,0-litarski EcoBoost benzinac u tri nivoa snage.

U opremu će takođe po prvi put biti uključen ST Line paket sa agresivnijim izgledom, kontrastnim krovom, novim naplacima i sedištima delimično presvučenim kožom.

Ford kaže da je EcoSport ugodniji za vožnju i ujedno uglađeniji, sa poboljšanom voznom dinamikom.

Ford nastoji da poboljša poziciju u B krosover segmentu, za koji je IHS Markit predvideo da će porasti na 2,5 miliona prodatih vozila u Evropi 2021., od 200.000 u 2012.

EcoSport se nije baš najsjajnije prodavao u Evropi od lansiranja 2014. U prvih sedam meseci ove godine, Ford je prodao 40.079 primeraka ovog modela, po podacima JATO Dynamicsa, što je porast od 14 odsto. Bestseler u kategoriji je Renault Captur sa 126.652 prodaje (pad od 3,9 odsto).

Ford će osveženi EcoSport predstaviti u Frankfurtu, gde će se pojaviti i konkurencija oličena u Hyundai Koni, Kiji Stonic, Citroenu C3 AirCross i Seat Aroni.

Proizvodnja novog modela će se izmestiti iz Indije u Fordovu fabriku u Krajovi, u Rumuniji, gde se proizvodio B-Max, koji se ukida.

 

(280)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments