1. Home
  2. Vesti
  3. Fetel i Raikonen voze Alfa Romeo Giuliju na stazi (video)
Fetel i Raikonen voze Alfa Romeo Giuliju na stazi (video)
1

Fetel i Raikonen voze Alfa Romeo Giuliju na stazi (video)

915
1
Podelite sa prijateljima:

Ferrari nije zadovoljio apetite svojih navijača u Monci. Mercedes je ostvario dvostruki trijumf, što ne znači da Fetel i Raikonen nisu uživali u Italiji. Par dana pre trke, vozači Scuderije, uz trećeg Ferrarijevog vozača, Antonija Đovinacija, imali su priliku da testiraju najsnažniji model u istoriji Alfa Romea na test stazi Baloko test centra. U kratkom video klipu se može videti kako se F1 piloti zabavljaju vozeći tri Giulije Quadrifoglio, pogonjene Ferrarijevim 2,9-litarskim V6 biturbo motorima sa 510 ks, uparene s osmostepenim automatskim menjačima.

Sa maksimalnom brzinom od 307 km/h i ubrzanje do „stotke“ za samo 3,9 sekundi, jasno je sportskom sedanu trkačka staza nije nepoznata teritorija. A i da podsetimo, Giulia QV drži rekord na Nirburgringu u klasi, sa vremenom od 7:31 od pre  godinu dana, nadmašivši Porsche Panameru Turbo.

Fetel i Raikonen slave produžetke ugovora sa Ferrari F1 timom, tako da će četvorostruki šampion ostati u Scuderiji najkraće do 2020. godine, a „šuška se“ da će mu godišnja plata biti najmanje 40 miliona dolara, što je više od bilo kojeg drugog vozača. Finac je osigurao sedište u crvenom bolidu za još godinu dana.

Da li zbog produžetka ugovora ili vožnje Alfe, Raikonena nismo navikli da gledamo tako „srećnog“.

 

 

(915)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Milina. Još da ubace hibrid i malo podignu snagu na taj način da “zadovolje” ekologiju, pa da vidimo.