1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Laka pobeda Hamiltona u Monci
Laka pobeda Hamiltona u Monci
0

Laka pobeda Hamiltona u Monci

114
0
Podelite sa prijateljima:

Luis Hamilton je preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu šampionata Formule 1, i to prvi put ove sezone, zahvaljujući uverljivoj pobedi na VN Italije. Mercedes je ujedno ostvario dvostruku pobedu, jer je Valteri Botas bio drugi.

Britanac jednostavno nije imao dostojnog konkurenta. Vođstvo je izgubio samo u jednom trenutku, kada je bio u boksu, da bi na kraju završio trku četiri sekunde ispred timskog kolege.

Čast Ferrarija na domaćem terenu je spasio Sebastijan Fetel, koji je imao teškoća da prati ritam Mercedesa, završivši pola minute iza „srebrnih strela“. Nemac je uspeo da zadrži treće mesto ispred silovitog Danijela Rikijarda (Red Bull), koji je na svežim supermekim pneumaticima dostigao Nemca, ali je uspeo tek do četvrtog mesta, ispred Kimija Raikonena.

Esteban Okon (Force India) i Lens Strol (Williams) nisu ostvarili rezultat iz snova, s obzirom na sjajna startna mesta, ali šesto, odnosno sedmo mesto, sasvim je solidan rezultat za novajlije, uz zanimljivu borbu sa Kimijem Raikonenom.

Felipe Masa i Serhio Perez su se našli iza svojih timskih kolega na osmom, odnosno devetom mestu, dok je sjajni Maks Ferštapen zaokružio prvih deset, nakon što se našao na začelju zbog kontakta sa Felipeom Masom u ranoj fazi trke.

Kevin Magnusen je „za dlaku“ propustio da uzme poen za Haas, ali se našao ispred Danila Kvjata (Toro Rosso), Nika Hulkenberga (Renault) i Karlosa Sainca (Toro Rosso). Iza njih su se našli Roman Grožan (Haas) i Paskal Verlajn (Sauber).

Fernando Alonso je imao još jednu frustrirajuću trku, posebno zbog sudara sa Džolionom Palmerom, koji je rezultirao kaznom za Renaultovog vozača. Kasnije, oba vozača su odustala pre kraja.

U drugom McLarenu, Stofel Vandorn je izgubio snagu nakon 33 kruga, što ga je nateralo da odustane, dok je takođe odustao i Markus Erikson iz Saubera.

VN Italije 2017. (Monza):

Poz. Vozač Tim Vreme
1.  L. Hamilton Mercedes 1:15:32.310
2.  V. Bottas Mercedes +4.471
3.  S. Vettel Ferrari +36.317 +31.846
4.  D. Ricciardo Red Bull +40.335 +4.018
5.  K. Räikkönen Ferrari +1:00.082 +19.747
6.  E. Ocon Force India +1:11.528 +11.446
7.  L. Stroll Williams +1:14.156 +2.628
8.  F. Massa Williams +1:14.834 +0.678
9.  S. Pérez Force India +1:15.276 +0.442
10.  M. Verstappen Red Bull +1 krug
11.  K. Magnussen Haas +1 krug
12.  D. Kvyat Toro Rosso +1 krug
13.  N. Hulkenberg Renault +1 krug
14.  C. Sainz Jr. Toro Rosso +1 krug
15.  R. Grosjean Haas +1 krug
16.  P. Wehrlein Sauber +2 kruga
17.  F. Alonso McLaren +3 kruga
18.  M. Ericsson Sauber +4 kruga
Odustali
19.  S. Vandoorne McLaren +20 Laps
20.  J. Palmer Renault +24 Laps

Generalni plasman vozača:

(114)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments