1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes stopirao proizvodnju E 350 d u Nemačkoj
Mercedes stopirao proizvodnju E 350 d u Nemačkoj
1

Mercedes stopirao proizvodnju E 350 d u Nemačkoj

741
1
Podelite sa prijateljima:

Mercedes-Benz će nakratko prekinuti proizvodnju E 350 d u Nemačkoj da bi smanjio emisiju azotnih oksida 3,0-litarskog V6 turbo dizela.

Po izveštaju Autocara, promene uključuju instalarciju sistema katalitičke redukcije sa većom površinom, što će maksimizovati efekat AdBlue tečnosti sa naknadni tretman izduvnih gasova. Neće biti potrebe za promenom količine ubrizganog AdBluea u sistem.

E 350 d koristi 3.0 V6 turbo dizel sa 261 ks i 620 Nm, koji je prodavan samo na nemačkom tržištu od maja.

Mercedes očekuje da će kompletiranje neophodnih modifikacija biti završeno za nekoliko sedmica.

Dotične popravke dolaze nakon najave povlačenja 3 miliona vozila u Evropi, pogonjena dizel motorima, radi ažuriranja sofvera. Nemački proizvođač nije prihvatio bilo kakvu krivicu već je izdao saopštenje da „koristi najnovija saznanja stečena kroz razvoj nove porodice dizel motora“. Kampanja će koštati oko 220 miliona evra.

Pored toga, Mercedes je već odustao od toga da licencira dizele za američko tržište za 2017. modelnu godinu. Mada postoje šanse da se „naftaši“ vrate kasnije, one nisu velike. Van segmenta kamioneta, dizel motori nisu popularni u SAD.

Ipak, Mercedes nije spreman da se odrekne dizel tehologije. Štutgartski proizvođač je pripremio novi 3,0-litarski redni „šestak“, koji je efikasniji od prethodnika. Pored toga, šef Daimlera, Diter Ceče, izjavio je da „dizel zaslužuje da se za njega bori“, kada je objavio rezultate poslovanja u drugom kvartalu 2017.

Izvor: Autocar

 

(741)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
IMT--539

Pa, od danas ( 01.09. ) se drugačije meri „emisija“ ( WLTP i RDE ) i ovaj motor očito „ne prolazi“ takav način „merenja“.