1. Home
  2. Vesti
  3. Novi BMW i3 i i3s (galerija i video)
Novi BMW i3 i i3s (galerija i video)
0

Novi BMW i3 i i3s (galerija i video)

228
0
Podelite sa prijateljima:

BMW i3 sa svojom pojavom koja je u „koncept“ stilu realno i nije imao preke potrebe za restilizacijom, ali su je Bavarci u svakom slučaju odradili.

Promene su neznatne i uključuju modfikovane A stubove i linije krova i nove metalik boje poput „Melbourne“ crvene i „Imperial“ plave, uz hromiranu traku koja se pruža širom zadnjeg dela. Suptilne izmene izmene tu takođe implementirane na prednjim i zadnjim odbojnicima.

Kompletni LED farovi kod i3 i i3s su standardni, baš kao i zadnja svetla u istoj tehnologiji (koja su bila prisutna i ranije). Što se unutrašnjosti tiče, nije se mnogo toga promenilo. Tu su „Solaric“ smeđa sedišta koja kombinuju prirodnu kožu i tekstil baziran na vuni. Opcioni su i plavi bezbednosni pojasevi, kao i oznake na patosnicama u slučaju i3s.

Pogon i3 ne samo što je ekološki podoban, već je i kabina „nežnija“ prema životnoj okolini u odnosu na ostale automobile, jer je više od 80% vidljivih površina napravljeno od recikliranih ili obnovljivih materijala.

Najvažniju vest za modelnu 2018. godinu predstavlja lansiranje i3s verzije. Dok regularni model raspolaže sa 170 ks i 250 Nm, novi član porodice isporučuje 184 konja i 270 Nm. Povećanje snage je skratilo sprint do „stotke“ sa 7,3 na 6,9 sekundi, dok je maksimalna brzina elektronski ograničena na 160 km/h (sa 150 km/h).

Po BMW-ovim podacima, i3 i i3s u čisto električnoj formi mogu da pređu 200 kilometara između dva punjenja. Po previše optimističnom NEDC-u, standardni i3 može da pređe između 290 i 300 kilometara, dok i3s pokriva 280 kilometara.

Ukoliko je prisutan dvocilindarski SUS agregat za produžavanje autonomije, izveden iz BMW Motorrad divizije, i3 dobija (po BMW-u) domet od 330 kilometara.

Unapređeni i3 i i3s će se naravno pojaviti u hali bavarske marke na IAA u Frankfurtu.

(228)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments