1. Home
  2. Video
  3. Škoda kaže da njen EV neće biti „vanila“ kao Tesla Model 3 (video)
Škoda kaže da njen EV neće biti „vanila“ kao Tesla Model 3 (video)
0

Škoda kaže da njen EV neće biti „vanila“ kao Tesla Model 3 (video)

271
0
Podelite sa prijateljima:

Škoda, zajedno sa drugim markama unutar Volkswagen grupe, razvija nekoliko električnih modela sa izdašnom autonomijom. Naravno, svi su predviđeni da leže na korporativnoj MEB platformi.

Prvi Škodin model „na baterije“ se očekuje 2020., dok bi trebalo da ih ima ukupno pet do 2025.

Škodin pristup podrazumeva razvoj električnih automobila koji će biti dostupni, jer je „odnos uloženog i dobijenog“ uvek bio dobitna karta marke.

Priuštivost Škode naravno podrazumeva cenu ispod one koju Tesla traži za Model 3.

Gvido Hak, šef menadžmenta proizvoda u Škodi, nazvao je Tesla Model 3 „vanila“ automobilom u izjavi za Autocar.

Hak je opisao Model 3, koji ima 400.000 rezervacija kao „vanilu“ aludirajući na odnos specifikacija i cene. „Taj automobil je premijum, on nije za svakoga“, rekao Hak spomenuvši cenu od 35.000 dolara.

Škodin funkcioner je objasnio da Škodini električni modeli neće biti rivali Teslinih automobila i da će biti cenovno mnogo niže pozicionirani. Naglašavajući glavne kriterijume koji češki elektroautomobili treba da ispune, Hak je naveo: odnos uloženog i dobijenog, realna autonomija, dizajn, sistemi vozačke asistencije i zadovoljstvo u vožnji.

Za razliku od Volkswagena I.D. ili BMW-a „i“, pa i Mercedesovog „EQ“ podbrenda, Škoda će svoje „ekološke“ modele pozicionirati uz standardne modele.

Škoda će u Frankfurtu predstaviti unapeđenu verziju Vision E Concepta, čija nominalna autonomija iznosi 500 kilometara (po NEDC-u), što znači maksimalno 400 kilometara u realnim uslovima.

Izvor: Autocar

(271)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments