1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota priprema novu liniju sportskih modela
Toyota priprema novu liniju sportskih modela
1

Toyota priprema novu liniju sportskih modela

309
1
Podelite sa prijateljima:

Nova Supra kolo vodi.

Na događaju koji će se održati sledećeg meseca, Toyota će javnost informisati o „novoj seriji sportskih automobila“. To znači da će nova Supra iznedriti „potomstvo“, što će sigurno u velikoj meri imidž marke učiniti atraktivnijim. Mada kompanija ne ide još uvek u detalje, akcenat će biti na domaćem, japanskom tržištu. Da li će se novi proizvodi plasirati i u ostatak sveta, tek treba da vidimo.

Trenutno, što se sportskih modela Toyote tiče, tu su 86 i Yaris GRMN, „hot heč“ sa troje vrata, mada špijunske fotografije sugerišu da bi i verzija sa petoro vrata mogla da uđe u ponudu. Sa limitiranom serijom, derivat WRC programa koristi 1,8-litarski, kompresorski motor sa 205 konja, koji se preko šestostepenog manuelnog menjača šalju na prednje točkove.

Naslednik MR2 bi takođe mogao da bude u razvoju, kako je sugerisao šef Gazoo Racinga, Tecuja Tada. Kao osnova bi mogao da posluži S-FR koncept iz 2015. i 2016. (na slikama).

Jedno je sigurno, a to je da će nova Supra sa prognoziranih 400 konja razdrmati automobilsku javnost, posebno onu japanofilsku. Premijera se očekuje u Tokiju u oktobru, a vrlo je verovatno da će iznedriti novu seriju sportskih modela Toyote.

Jedva čekamo.

(309)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Japanautofan

Toyoti je vec vreme da ubaci neki jaci agregat . Mislim na nizu i srednju klasu, poput nekadasnjih TS-ova. Jako su tanki sa izborom u tom delu. Pogledajte trenutnu ponudu motora u Toyota automobilima i sve ce vam biti jasno.