1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen proizveo 150.000.000. automobil (video)
Volkswagen proizveo 150.000.000. automobil (video)
0

Volkswagen proizveo 150.000.000. automobil (video)

225
0
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen je proslavio proizvodnju 150.000.000. vozila, nakon više od osamdeset godina postojanja marke. Jubilarni model je plavi Golf GTE, „plug-in“ hibrid, etiketiran kao „simbol budućnosti Volkswagena“. Sišao je sa proizvodne trake u Volfsburgu u Nemačkoj.

Volkswagen je započeo sa masovnom proizvodnjom 27. decembra 1945. kada je sklapan Type 1 Kafer, takođe u Volfsburgu, nakon II svetskog rata. Kompanija je čuvena po proizvodnji „bube“, koja je plasirana u preko 21,5 miliona primeraka.

Ipak, 2007. je Golf nadmašio tu brojku sa 25 miliona proizvedenih primeraka. Danas, u sedmoj generaciji, Volkswagenov bestseler je do sada prodat u 34 miliona jedinica širom sveta.

„150 miliona vozila – to znači da smo uspeli ostvarimo san posedovanja automobila kod 150 miliona naših kupaca širom sveta“, rekao je dr Herbert Dis, CEO Volkswagen marke.

Trenutno VW proizvodi automobile u 60 fabrika u 14 zemalja. Portfolio marke se sastoji od 60 modela, koji se distribuiraju na različita tržišta. Pored rekordnog Golfa i legendarne „bube“, nemački proizvođač je proizveo i preko 20 miliona Passata, oko 19,5 miliona Jetta i gotovo 17 miliona Pola. Više od 44 miliona od tih vozila je proizvedeno u Volfsburgu.

 

 

(225)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments