1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Volkswagen Touareg – potvrđena premijera pre novembra
Novi Volkswagen Touareg – potvrđena premijera pre novembra
0

Novi Volkswagen Touareg – potvrđena premijera pre novembra

632
0
Podelite sa prijateljima:

VW Touareg se bliži svojoj trećoj generaciji. Ono što je glavna novina je da će sada biti luksuzniji i za korak bliže premijum segmentu.

Novi Touareg je već duže vreme u stvaranju i konačno možemo da ga vidimo bez kamuflaže. Juče je bila premijera T-Roca, a Herbert Dis, čovek broj 1 u Volkswagen marki, najavio je oficijelnu premijeru Touarega pre novembra, kada bi trebalo da novajlija krene u prodaju.

Sada kada je potvrda došla i zvanično, ostaje nam da čekamo izlazak velikog SUV-a iz Volfsburga. Proizvodiće se u Bratislavi, kao i bliski rođak, Audi Q7. Tu će takođe sa proizvodnih traka silaziti i Porsche Cayenne, kao i karoserija luksuznog Bentleyja Bentayge. Svi nabrojani modeli počivaju na fleksibilnoj VW-ovoj MLB Evo platformi, koja će činiti osnovu i za novi Lamborghini Urus (koji će se proizvoditi u Italiji).

Kao najpriuštiviji model od navedenih pet, Touareg će dobiti diskretne izmene u staljingu. Najočigledniju modifikaciju u odnosu na prethodnika će činiti frontalni deo gde se svetlosne grupe spajajaju sa maskom hladnjaka u istom maniru kao što je to slučaj sa Arteonom. Zahvaljujući novoj mehaničkoj platformi, izgubiće na suvišnoj masi, uprkos povećanju dimenzija.

Što se kabinskog prostora tiče, Touareg će dobiti ono najbolje što Volkswagen ima da ponudi, a s obzirom da će biti pozicioniran blizu premijum modela, tako će biti i cenovno rangiran. Najavljuje se obilje mekih materijala uz brojne nove tehnologije od digitalnog klastera instrumentacije pa do brojnih funkcija info-zabavnog sistema.

U zavisnosti od tržišta, Volkswagen će novi Touareg prodavati u verzijama sa četvorocilindarskim i šestocilindarskim TSI benzinskim motorima, ali sigurno je da će bez obzira na „dizelgejt“, glavnu ulogu voditi TDI jedinice. Planira se i „plug-in“ hibridna varijanta sa GTE oznakokm. 4Motion bi trebalo da bude standardan.

Izvor: Autocar

 

(632)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments