1. Home
  2. Vesti
  3. Novi BMW M5 sada i zvanično (galerija i video)
Novi BMW M5 sada i zvanično (galerija i video)
0

Novi BMW M5 sada i zvanično (galerija i video)

1.19K
0
Podelite sa prijateljima:

Sa sprintom do stotke od 3,4 sekunde i 750 Nm, pred nama je najmoćniji i najbrži M5 do sada.

Čekanju je konačno došao kraj. Nakon „procurelih“ fotografija i videa, brojnih špijunskih fotografija i tizera, novi BMW M5 se i zvanično poklonio pred publikom.

Ispod haube nosi unapređenu verziju odlazećeg 4,4-litarskog V8 biturba sa impresivnih  608 konja, dostupnih između 5.600 i 6.700 o/min. To je napredak u odnosu na 582 ks i 680 Nm odlazećeg modela. Sa tom dodatnom snagom, novi M5 sprint do stotke obavlja za samo 3,4 sekunde, dok je maksimalna brzina ograničena na 250 km/h. Sa uklonjenim limiterom, brzina se penje na 305 km/h.

Snaga se šalje pute novog osmostepenog M Steptronic automatskog menjača sa tri opcije voznih režima: Efficient, Sport i Sport Plus. Distribucija preko M xDrive sistema ide na sve točkove sa opcijama: 4WD, 4WD Sport i 2 WD, uz mogućnost da se kontrola stabilnosti u potpunosti deaktivira.

Spoljni izgled, što je moglo da se vidi iz procurelih fotografija, dobio je suptilne izmene u odnosu na odlazeći model. Naravno, maska hladnjaka u vidu „bubrega“ je i dalje tu, zajedno sa novim farovima. Pozadi, zadnje signalne grupe su značajno izmenjene, a prisutan je i veći difuzor. Postavka u vidu četiri završetka izduvnih cevi je zadržana. Točkovi od 19 cola su standardni, dok su jedinice od 20 cola opcione, sa Michelin Pilot Sport Cup pneumaticima. Kupci takođe mogu da se odluče za karbon-keramičke kočione diskove po dodatnoj ceni, koji skidaju suvišnu masu za čak 23 kilograma. Novi BMW M5 je težak 1.855 kilograma, što je gotovo 90 kilograma manje u odnosu na prethodnika.

Od plastike ojačane ugljeničnim vlaknima (CFRP) je urađen krov, a ovaj materijal se našao i u široj upotrebi, kao i u kabinskom prostoru. Što se enterijera tiče, novi su volan, sedišta i tapacirung, tako da je u novom M5 još izraženiji sportski osećaj.

Novi BMW M5 startuje sa cenom od 117.900 evra, s tim što se knjige porudžbina otvaraju u septembru, a isporuke slede u proleće 2018. BMW M5 First Edition (crveni primerak na fotografijama), biće plasiran u 400 jedinica širom sveta, a uključuje BMW Individual Frozen Dark Red crvenu metalik boju i dodatnih 19.500 evra na standardni model. Javna premijera je zakazana za Frankfurt.

(1188)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments