1. Home
  2. Vesti
  3. Prodat najskuplji McLaren F1 ikada (galerija)
Prodat najskuplji McLaren F1 ikada (galerija)
0

Prodat najskuplji McLaren F1 ikada (galerija)

522
0
Podelite sa prijateljima:

Najskuplji McLaren F1 do sada.

Na aukciji čuvene kuće Bonham, održanoj na Pebble Beach Concours d’Elegance u Montereju, prvi McLaren F1 uvezen u SAD, otišao je u ruke novog vlasnika za neverovatnu sumu od 14,2 miliona dolara, bez 10 odsto provizije, što u totalu iznosi 15,62 miliona zelenih novčanica.

Automobil je na „doboš“ dao prvi vlasnik a automobil je praktično u stanju kao iz fabrike. Naravno, motor je legendarni BMW-ov V12 sa 635 ks iz 6,1 litara zapremine. Menjač je takođe originalni šestostepeni manuelni. Iz stanja mirovanja do stotke stiže za samo 3,2 sekunde, a maksimalna ostvarena brzina, svojevremeno rekordna, iznosi 391 km/h.

Karoserija je u „srebrnom“ finišu, uparena sa crno-sivim enterijerom u Connoly koži. Pored dva puta zamenjene ćelije goriva i nekih gotovo nevidljivih tragova, automobil izgleda kao da je sišao sa proizvodne trake, prešavši samo 15.450 kilometara.

Automobil je konvertovan u SAD da bi bio legalan za svakodnevni saobraćaj odmah nakon kupovine, ali je vraćen u prvobitno stanje.

 

(522)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments