1. Home
  2. Life
  3. Tehnologija & IT
  4. Mazda uvodi „plug-in“ hibrid 2021. čistiji od električnih vozila
Mazda uvodi „plug-in“ hibrid 2021. čistiji od električnih vozila
0

Mazda uvodi „plug-in“ hibrid 2021. čistiji od električnih vozila

595
0
Podelite sa prijateljima:

Mazda se ne zaleće sa usvajanjem elektrifikacije. Kompanija je najavila Skyactiv-X generaciju motora i partnerstvo sa Toyotom, vezano za električna vozila. Plan je da se za 2019. godinu u ponudu stavi više hibrida i jedan potpuno električni model (sa ili bez produžavača autonomije) uz pomoć Toyotine tehnologije.

Mazda će iste godine lansirati i novi benzinski motor sa kompresionim paljenjem, što će značajno poboljšati ekološke atribute motora s unutrašnjim sagorevanjem.

Mazda planira uvođenje „plug-in“ hibridne verzije Skyactiv-X pogona 2021. godine, a mnogi su skeptični povodom sledećeg saopštenja: „Mazda se obavezala da će sledeća generacija njenih benzinskih motora biti čistija od električnih automobila zahvaljujući tehnologiji kompresionog paljenja, a obećanje će dodatno biti pojačano uvođenjem „plug-in“ hibida 2021. godine.“

Mazda kaže da će proizvesti niži nivo emisije ugljen dioksida u odnosu na električne automobile računajući kompletnu perspektivu od proizvodnje komponenti, automobila, pa do gotovog proizvoda spremnog za eksploataciju (well-to-wheel), što podrazumeva kompletan životni ciklus vozila i gorivo neophodno za pogon.

 

 

(595)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments