1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Helmut Marko smatra da će Sebastijan Fetel osvojiti titulu
Helmut Marko smatra da će Sebastijan Fetel osvojiti titulu
0

Helmut Marko smatra da će Sebastijan Fetel osvojiti titulu

113
0
Podelite sa prijateljima:

Siva eminencija Red Bull motorsporta, dr Helmut Marko, smatra da će se njegov bivši pulen, Sebastijan Fetel, vratiti posle letnje pauze u još boljoj formi i osvojiti šampionat Formule 1.

Fetel je pobedio u četiri od prvih 11 trka, uključujući i poslednju trku u Mađarskoj, ostvarivši razliku od 14 poena u odnosu na prvog pratioca, Luisa Hamiltona iz Mercedesa.

Vozač Ferrarija je održavao stalnu formu u prvoj polovini sezone sa osam prvih ili drugih mesta, dva četvrta i jedno sedmo, što u zbiru znači 202 poena.

Na pitanje ko će osvojiti titulu u konkurenciji vozača ove sezone, Marko je tipovao na Fetela, koji je inače osvojio sve četiri titule za Red Bull.

„Verujem u Fetela jer znam njegovu mentalnu snagu a Ferrari je značajno popravio svoj nivo“, rekao je Marko. „Silverston je, rekao bih, bio izuzetak. Ferrari je bio dominantniji auotmobila u prvom delu sezone i samo zahvaljujući spletu okolnosti nisu to bolje materijalizovali.

Seb će iskoristiti letnju pauzu da se vrati još snažniji. Takvog ga ja poznajem.“

Red Bull ograničen motorom

Markov tim zaostaje za vodećima ove sezone, sa zaostatkom od 173 poena u odnosu na Mercedes. Šef „crvenih bikova“, Kristijan Horner, rekao je da je usporen start tima ove sezone prouzrokovan novom generacijom bolida, što je uticalo na performanse njihovog vazdušnog tunela. Marko smatra da RB13 Renaultov motor, koji je po snazi treći, iza Mercedesa i Ferrarija, ograničavajući faktor.

„Taj motor nije dovoljno dobar za Red Bull ali u poziciji u kojoj smo, to je najbolje što možemo da imamo“, rekao je Marko.

Renault je priznao da je napravio prevelike izmene na motoru tokom zime i da zbog toga sada plaća cenu u vidu teškoća sa pouzdanošću.

Horner smatra da je Renault lošiji nego što je to pred početak sezone planirao, ali je Red Bull uspeo da kvalitetom šasije ublaži negativnosti.

„Mislim da je Renault iza postavljenih ciljeva ali isto tako, oni vredno rade, a treba imati u vidu da i drugi ne sede skrštenih ruku“, rekao je Horner.

„Mercedes je očigledno imao uspešan zimski period, isto kao i Ferrari, tako da je sve relativno. Osnovni koncept vozila je isti, pitanje je samo kako je evoluirao i ja mislim da je pravac evolucije ono što se promenilo i pružilo bolidu dobre performanse.

Mislim da ćemo verovatno nadoknaditi par desetinki u odnosu na početak sezone.“

 

(113)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments