1. Home
  2. Vesti
  3. Novi BMW Z4 u novom tizeru
Novi BMW Z4 u novom tizeru
0

Novi BMW Z4 u novom tizeru

206
0
Podelite sa prijateljima:

Oficijelno predstavljanje očekujemo sutradan.

Samo nekoliko časova nakon „tizera“ M5, BMW je lansirao još jedan, ali je ovoga puta reč o novom Z4 konceptu.

Farovi u LED tehnologiji i naglašenije „nozdrve“ nego ikada ranije, čine „anfas“ roudstera agresivnijim i karakternijim. Još uvek nisu objavljene zvanične specifikacije, a premijera se poklapa sa Monterey Car Weekom, što samo potvrđuje objavu o budućnosti velikih salona automobila.

U Montereju će se pojaviti po svemu sudeći koncept, ali će dizajn biti veoma blizak serijskom modelu, koji je u završnoj fazi razvoja.

Već i vrapci znaju da će novi bavarski roudster deliti platformu sa novom Toyota Suprom, što znači da će većina motorizacije takođe biti identična. „Procureo“ dokument je obelodanio da će BMW u ponudi biti kako sa manuelnim tako i automatskim menjačem, dok će japanska „sestra“ posedovati samo jednu opciju – automatiku.

Niže pozicionirane verzije roudstera koji još uvek nije dobio zvaničan naziv će biti pogonjene turbo četvorocilindrašem sa 197 ks, dok će perjanica ispod haube imati twin-scroll turbo zapremine 3,0 litra sa šest cilindara u redu i 340 konja.

S obzirom na to da je debi Z4 koncepta najavljen za sutra, serijsku verziju treba očekivati naredne godine. Ženeva 2018. se čini kao idealan momenat za veliku premijeru.

 

(206)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments