1. Home
  2. Vesti
  3. BMW M8 i serija 8 M Package na Nirburgringu
BMW M8 i serija 8 M Package na Nirburgringu
0

BMW M8 i serija 8 M Package na Nirburgringu

302
0
Podelite sa prijateljima:

BMW-ova buduća perjanica bi mogla da poseduje prilično preko 600 konja.

Na najnovijim špijunskim fotografijma s Nirburgringa, nalaze se dve performantne varijante serije 8. Uočen je M8 sa karakteristična četiri završetka izduvnih cevi, međutim, drugi primerak poseduje trapezoidne završetke i otkriven donji bočni trim, a smatra se da je reč o seriji 8 u M paketu, koja će premostiti jaz između standardnog modela i perjanice.

„Razvoj standardnog BMW-a serije 8 i M modela ide paralelno“, izjavio je predsednik M divizije, Frank Van Mel. „Budući M8 će biti zasnovan na genima serije 8, uz pojačane karakteristike koje se tiču snage, dinamike, preciznosti i agilnosti. Sve se to sliva u vozačko iskustvo koje je esencija BMW-ovih M modela.“

Što se specifikacija „genetike“ tiče, mnogo toga je nepoznatog. Akutelno mišljenje sugeriše da će M8 pozajmiti 4,4-litarski biturbo V8 iz M5, koji snagu šalje na sve točkove preko M xDrive sistema. U svakom slučaju, V8 se očekuje u standardnoj seriji 8 u M paketu, ali bi perjanica ispod haube mogla da ponese V12.

Bez obzira o kojem motoru da se radi, najsnažnija među „osmicama“ će verovatno posedovati preko 600 ks. U svakom slučaju, posedovaće odgovarajuće kočnice, ogibljenje i sve potrebne komponente koje krase rasnog M predstavnika.

BMW je najavio M8 GTE verziju, koja će debitovati u trkama izdržljivosti u januaru, na 24 časa Daytone.

Mada nije objavljen zvaničan datum, očekuje se da serijska verzija ugleda svetslost dana ove jeseni, s tim što bi prodaja započela u drugoj polovini 2018. Dolazak M8 se očekuje 2019.

 

(302)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments