1. Home
  2. Sport
  3. Porsche radi na novom „misterioznom“ performantnom motoru
Porsche radi na novom „misterioznom“ performantnom motoru
0

Porsche radi na novom „misterioznom“ performantnom motoru

182
0
Podelite sa prijateljima:

Porscheovi inženjeri rade na novom projektu.

Pre nekoliko sedmica, Porsche je zvanično objavio povlačenje iz LMP1 serije da bi se posvetio Formuli E do 2020. Ova strategija nije iznenađujuća uzevši u obzir da se javljaju novi izazovi u automobilskoj industriji, posebno što Formula E može da predstavlja korisnu laboratoriju za proučavanje budućih tehnologija vezanih za električni pogon. Pored toga, ogromni troškovi da bi se bio konkurentan u LMP1 su dodatan razlog za odustajanje od Le Mana.

Međutim, čini se da Porsche ne namerava da napusti u potpunosti motore s unutrašnjim sagorevanjem. Mihael Štajner, šef odseka za istraživanje i razvoj nemačke marke, nedavno je izjavio da inženjeri rade na novom performantnom benzincu. To ide u korak sa glasinama koje nagoveštavaju ulazak Porschea u Formulu 1do 2021. godine.

„Kao i drugi proizvođači, nakon poziva iz FIA-e, mi učestvujemo u diskusijama u vezi sa budućnošću pogonskih jedinica za Formulu 1. Naš tim u Vajzahu ne radi na F1 motoru u ovom trenutku već na visokoefikasnom agregatu, sa kojim još uvek nismo odlučili šta ćemo da radimo“, izjavio je Štajner za Auto Motor und Sport.

Mihael Štajner jer želeo da bude pomalo misteriozan na ovu temu jer nije želeo da obelodani da li je motor namenjen isključivo za potrebe sporta ili serijsku primenu. Ipak, on je potvrdio da želi da inženjeri Porsche LMP1 projekta ostanu zaposleni u razvoju nove jedinice.

„Sjajan tim smo okupili za LMP1, tim koji je izuzetno motivisan i koji je generisao mnogo znanja, tako da je dobra ideja imati solidni plan za naše inženjere, mehaničare, pa čak i vozače.“

 

(182)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments