1. Home
  2. Vesti
  3. Markione pobio sebe – Ferrari ipak priprema SUV
Markione pobio sebe – Ferrari ipak priprema SUV
0

Markione pobio sebe – Ferrari ipak priprema SUV

260
0
Podelite sa prijateljima:

Ferrari FF je predstavljen marta 2011. u Ženevi. Reč je o GT modelu sa pogonom na sve točkove i četiri sedišta. Model kojeg je dizajnirao Pininfarina, i koji je zamenjen GTC4Lussom, umalo se transformisao u krosover. F151, koji je kreacija Giuigiara, bio je na kraju odbačen od strane Ferrarijevih čelnika, jer je ekipa iz Maranela odlučila da ipak ide sa FF-om.

Mada F151 nikada nije stigao do proizvodnih linija, ideja o više porodično orijentisanom Ferrariju ponovo je aktuelna. Doduše, on tek treba da bude odobren, ali očigledno je da za to postoje dobre šanse. Naime, šef FCA i Ferrarija, Serđo Markione, obelodanio je na konferenciji sa analitičaria da „će se to verovatno desiti“. On je dalje precizirao da će dotični model, koji se trenutno opisuje kao SUV, biti u Ferrarijevom stilu i da će biti u skladu sa ostatkom game „propetog konjića“.

Čovek broj 1 u Maranelu je dodao da model sa povišenim klirensom neće biti rasni terenac, što i ne čudi, već će biti u istoj priči sa Bentley Bentaygom i Lamborghini Urusom.

Slaveći 70 godina postojanja ove godine, Ferrari će početkom 2018. predstaviti novu strategiju koja se tiče proizvodnog plana do 2022. Markione je sugerisao da će doći do proširenja portfolija, tako da će povišeni model stići pre ili kasnije.

Na kraju krajeva, on već ima svoje kodno ime – F16X, i poseduje potencijalne atribute da kompanija do 2022. udvostruči svoj profit, sudeći po najnovijem Bloombergovom izveštaju. Veruje se da će model koji je u pitanju ležati na istoj platformi kao i naslednik GTC4Lussa, kao i da će posedovati hibridizovani V8 pogon koji će snagu slati na sve točkove.

Vremena se očigledno menjaju. Ne tako davno, Markione je govorio „da će morati da ga upucaju“, ali on neće prihvatiti ideju o Ferrari SUV-u. Očigledno je da su ti dani prošli. Sve to nimalo ne čudi kada se u obzir uzme „najezda“ u vidu spomenutog Urusa, Rolls-Royce Cullinanana, Bentayge itd.

(260)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments