1. Home
  2. Life
  3. Tehnologija & IT
  4. Daimler investira 30 miliona dolara u Volocopter (video)
Daimler investira 30 miliona dolara u Volocopter (video)

Daimler investira 30 miliona dolara u Volocopter (video)

277
5
Podelite sa prijateljima:

Javni testni let je zakazan za drugi deo godine u Dubaiju.

Inovativna nemačka kompanija, Volocopter, dobija je finansijsku injekciju od 30 miliona dolara od konzorcijuma koji uključuje Daimler, tehnološkog investitora Lukasa Gadovskog, kao i neke druge finansijere. Kompanija trenutno radi na čisto elektičnom letećem taskiju pod imenom VTOLs (eVTOL).

U Volocopteru kažu da će sveže investicije ubrzati proces razvoja serijskog modela Volocoptera, koji će osvojiti tržište letećih taksija, sa bezbednom, tihom i ekološki podobnom letelicom.

„Ozbiljna posvećenost naših novih investitora je signal, ali i dokaz rastućeg poverenja u novorastuće tržište elektropokretanih VTOLs“, rekao je Florijan Rojter, upravni direktor kompanije. „Mi nastojimo da pronađemo različite investitore sa strateškim i preduzetničkim nasleđem, u šta se Daimler i Lukas Gadovski savršeno uklapaju.“

Prva javna demonstracija Volocoptera će biti održana u kooperaciji sa državnim saobraćajnim vlastima (RTA) u Dubajiu, tokom poslednjeg ovogodišnjeg kvartala.

Volocopter vidi Daimler kao ključnog partnera jer su automobilske kompanije sve više zainteresovane za tranport budućnosti, kako što se tiče autonomne vožnje, tako i elektropogona.

Da bi ubrzao proces razvoja i dobijanja komercijalnih licenci, Volocopter će unajmiti usluge dodatnih inženjera, specijalizovanih za razvoj letećih sistema, softvera i elektropogona.

 

 

(277)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

I? Da čujemo kako su prošle te investicije? Ima li izgleda da se bar jedna milijarda, od tih 30, vrati?

Matija

Vidi se da si komercijalista! Interesuje te samo novac i nista drugo! 🙂

Iznogud Časni

I to los komercijalista, piše miliona a on priča o milijardama.🤪 -o-o-

Izmenjeno 1 godina pre od strane Iznogud Časni
Matija

Transport buducnosti? Pompozna izjava investora! Ceo napredak u buducnost sastoji se u zameni gorivnog pogona elektricnim. Posledice: elektricni ce biti dosta tisi ali zbog tezine baterije bice neefikasniji. Masovna upotreba? Sacuvaj Boze! Samo nam jos gomila ovakvih zunzara fali na nebu! Kada budu poceli da padaju i da ubijaju sebe i druge, bice kasno da se postavi pitanje kome to stvarno treba?! Leteci automobili i el. helikopteri baziraju se na sledecem stavu: „ja letim a idioti ostaju na zemlji!“ Medjutim kada se hiljadu takvih genijalaca nadje iznad grada shvaticemo da je i nebo postalo tesno a da je trodimenzionalno kretanje… Pročitaj više »

Iznogud Časni

Hajd da se i ja složim sa tobom 😁

Izmenjeno 1 godina pre od strane Iznogud Časni