1. Home
  2. Vesti
  3. Svih 100 Hyundaija i30 N rasprodato za dva dana
Svih 100 Hyundaija i30 N rasprodato za dva dana
0

Svih 100 Hyundaija i30 N rasprodato za dva dana

269
0
Podelite sa prijateljima:

Nakon bolno duge kampanje u kojoj je su detalji otkrivani „na kašičicu“, Hyundai je konačno predstavio i30 N, direktnog rivala velikih imena kao što su Golf GTI i Focus ST. Vesnik velikih ambicija, First Edition, proizveden u 100 primeraka, prodat je za 48 časova. Ekskluzivno je bio dostupna u Nemačkoj, a razlog je verovatno taj što je u najvećoj meri razvijen i testiran na Nirburgringu. Pored toga, Hyundai Motor Europe Technical Center GmbH je lociran u Riselshajmu, gde je i dizajnerski centar.

Spomenutih 100 srećnika je moralo da uplati depozit od 1.000 evra preko PayPala, a zauzvrat će moći da uživaju u večeri na Nirburgringu i dobiju „fan paket“. Pored toga, takođe će imati priliku da posete radionicu sa glavnim dizajnerom i30 N. Plan je da se sve odigra u oktobru, kada će kupcima biti isporučeni njihovi novi ljubimci.

Kao podsednik, prvi N performantni model dolazi u dve verzije, sa 250 i 275 ks, iz novog, 2,0-litarskog benzinskog turbo motora (353 Nm). Snažnija verzija do stotke ubrzava za 6,1 sekundu, što je tri desetinke brže od slabijeg modela. Maksimalna brzina oba modela je 250 km/h.

Da bi ga učinili bržim na stazi, Hyundaijevi inženjeri su performantni hedžbek opremili diferencijalom sa ograničenim proklizavanjem, elektronski kontrolisanim ogibljenjem i pet različitih režima vožnje.

i30 N će biti dostupan najpre sa šestostepenom manuelnom transmisijom, a automatska jedinica je takođe u igri, pa i pogon na sve točkove.

(269)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments