1. Home
  2. Vesti
  3. Audi Q8 RS postaje realnost
Audi Q8 RS postaje realnost
0

Audi Q8 RS postaje realnost

466
0
Podelite sa prijateljima:

Nakon predstavljanja Q8 Sport koncepta, Audi priprema visokoperformantnu verziju velikog SUV-a.

Audijev SUV/krosover portfolio nastavlja da raste. Nakon najmanjeg Q2, Ingolštat radi na novoj Q8 perjanici. U serijskoj verziji bi trebalo da se pojavi sledeće godine, a kompanija je već nagovestila da bi mogla da isporuči RS verziju, predstavljenu kroz Q8 koncept. Zato ne čudi što je RS Q8 oznaka juče registrovana u Evropskoj kancelariji za zaštitu intelektualnih prava.

Šef Audi Sporta, Štefan Vinkelman je ranije priznao  da će više SUV modela dobiti RS amblem u godinama koje dolaze. On je čak precizirao da postoji povećana potražnja za brzim SUV modelima, tako da je sasvim prirodno što kompanija „četiri prstena“ želi da profitira na tom trendu. Proučavanja tržišta koja je sproveo Audi su pokazala da su potencijalni kupci u većoj meri zainteresovani za RS SUV nego R8 superautomobil, verovali ili ne.

Za razliku od Q7 palete u kojoj vlada SQ7 dizel masivnog obrtnog momenta, Q8 će biti istinski RS, sa benzinskim motorom, 4,0-litarskim V8  biturbom.  Procenjuje se da će raspolagati sa oko 600 konja, uz naravno Quattro pogon i automatski menjač.

Kada bi trebalo da uđe u prodaju? Procena je da će se to desiti negde 2019. Pored ponude Q8 u standardnoj i RS verziji, Audi priprema i Q4, koji takođe treba da stigne do kraja dekade. Par E-Tron električnih krosovera je takođe u planu, a trebalo bi da se pojave do 2020.

 

 

(466)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments