1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla Model 3 je konačno spreman za tržište (galerija)
Tesla Model 3 je konačno spreman za tržište (galerija)
0

Tesla Model 3 je konačno spreman za tržište (galerija)

371
0
Podelite sa prijateljima:

Najmanji i najpriuštiviji Teslin model obećava voznu autonomiju od 500 kilometara.

Model 3 je bez sumnje najvažniji Teslin automobil do sada. Pridružuje se Modelu S i Modelu X, ali će biti značajno jeftiniji od njih.

Teslin adut za budućnost, Model 3, predviđen je za one koji „nisu mogli da priušte Teslu do sada“.

Uz vladine subvencije, košta 35.000 dolara. Tesla već ima 500.000 porudžbina na ovaj model, tako da će prvi kupci početi da dobijaju Model 3 tek sredinom 2018.

Prvenci neće biti „ulazni“ modeli, već će startovati od 44.000 dolara. Razlog je taj što će Tesla inicijalno prodavati automobile sa opcionom baterijom za proširenje vozne autonomije, koja košta 9.000 dolara. Treba reći da je samo crna boja standardna, za sve ostale treba da se plati dodatnih 1.000 dolara. 5.000 dolara košta „Premium Upgrade“ paket, koji uključuje elektropodesiva prednja sedišta, tonirani panoramski krov i brojna druga unapređenja; za dodatnih 5.000 dolara se dobija „Enhanced Autopilot“, a za dodatnu istu sumu „Full Self-Driving Capability“, mada Tesla još uvek ne otkriva o čemu se tačno radi.

S obzirom na sve to, čini se malo verovatnim da će bilo kupiti Model 3 sa cenovnom etiketom od 35.000 dolara.

Izgledom, novajlija podseća na Model S, a sveukupno gledajući, ravnih je i jednostavnih površina. Reč je o tradicionalnoj, trozapreminskoj limuzini sa malim otvorom prtljažnika, dok se napred takođe može odložiti dodatni prtljag. Aerodinamika je na visokom nivou, tako da je otpor vazduha tek 0,23.

Enterijer nije u tradicionalnom maniru. Dugmića i kontrolnih prekidača gotovo da nema. Umesto toga, tu je veliki ekran osetljiv na dodir koji počiva na pijedestalu. Postavljen između vozača i suvozača, pruža sve kontrole info-zabavnog sistema, kao i podatke vezane za brzinu i ostale parametre. Preko njega se čak kontrolišu brisači i farovi.

Osnovni model poseduje bateriju koja može da pruži vožnju od 350 kilometara. Putem punjača od 240 V i 32 A, 50 kilometara autonomije se nadoknađuje po satu punjenja, što znači da ukupno vreme punjenja traje nešto više od sedam sati. sa Tesla Superchargerom, baterija se za pola sata napuni za 200 kilometara vožnje.

Baterija za proširenu autonomiju obezbeđuje vožnju od 500 kilometara. 60 kilometara vožnje dobija iz jednočasovnog punjenja iz jedinice od 240 V i 40 A, dok uz pomoć Superchargera 275 kilometara nadoknađuje za samo 30 minuta. Treba naglasiti da „Supercharger“ punjenje nije besplatno za vlasnike Modela 3.

Primerci pogonjeni osnovnom baterijom do „stotke“ ubrzavaju za 5,7 sekundi, uz maksimalnu brzinu od 209 km/g. Sa snažnijom baterijom Model 3 do 100 km/h ubrzava za 5,2 sekunde, a maksimalno može da pojuri do 225 km/h.

 

 

(371)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments