1. Home
  2. Vesti
  3. Audi R8 Spyder V10 Plus – najskuplji Audi trenutno
Audi R8 Spyder V10 Plus – najskuplji Audi trenutno
0

Audi R8 Spyder V10 Plus – najskuplji Audi trenutno

3.05K
0
Podelite sa prijateljima:

Audi je predstavio R8 Spyder V10 Plus na Audi Forumu u Ingolštatu. Reč je o najskupljem modelu kompanije, čija cena u Nemačkoj kreće od 207.500 evra (17.500 evra više u odnosu na kupe). Doduše, R8 E-Tron je koštao milion evra, ali je njegova proizvodnja prekinuta nakon manje od 100 prodanih primeraka.

Dotični R8 Spyder V10 Plus u „Dinamit“ crvenoj boji je zapravo skuplji od „osnovnog“ modela, jer poseduje neke dodatne stvarčice poput poliranih, crnih naplataka od 20 cola i laserskih farova, između ostalog.

Kao i svi R8 Plus modeli, koristi atmosferski, 5,2-litarski V10 agregat sa 610 konja i 560 Nm. Do „stotke“ ubrzava za 3,3 sekunde, uz maksimalnu brzinu od 328 km/h.

Audi će započeti isporuke kupcima krajem leta.

Jedini model koji će nadmašti Spyder po ceni bi trebalo da bude Audi Sport hiperautomobil. Ipak, on je još uvek u domenu „sjajne ideje“, a čak i ukoliko bude odobren za proizvodnju, biće potrebno vreme da se materijalizuje u realnu stvar.

Izvor: Audi Forum Ingolstadt

 

(3054)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments