1. Home
  2. Vesti
  3. Audi RS5 vs BMW M4 vs Mercedes-AMG C63 (video)
Audi RS5 vs BMW M4 vs Mercedes-AMG C63 (video)
0

Audi RS5 vs BMW M4 vs Mercedes-AMG C63 (video)

9.42K
0
Podelite sa prijateljima:

Nemačka se šepuri performantnim kupeima. Tu su Audi RS5 sa 2,9-litarskim biturbo V6 sa masivnim obrtnim momentom od 600 Nm. Zatim, ne treba zaboraviti na BMW M4, posebno CS izdanje sa 460 konja. Na kraju, njegovo veličanstvo AMG C63 sa 510 ks i 700 Nm.

Ovo su automobili koji postavljaju standarde u svojoj klasi. Na papiru, vrlo su slični. Audi i Mercedes do stotke stižu za 4,0 sekunde, dok je BMW za desetinku sporiji. Međutim, u realnim uslovima stvari ne moraju da se poklapaju s onim na papiru.

Iz tog razloga, mmci iz Carwowa (Velika Britanija) sakupili su sva tri primerka u svrhu trke ubrzanja, a rezultati su prilično interesantni. Prva vožnja je bila klasična četvrtina milje iz stajaćeg starta. Po brojkama, očekivala se izjednačena borba između Mercedesa i Audija, dok su BMW-u davane manje šanse. Audi je pokazao izvesnu dozu Quattro magije, koja mu je donela početnu prednost, koju čak ni kao oluja nadolazeći AMG nije mogao da nadoknadi. Ovo pokazuje koliko je dobar start bitan, posebno kada se trkate protiv snažnijeg protivnika.

Kada je reč o trci pri letećem startu od 80 km/h, priča je sasvim drugačija. Prednost C63 u snazi i obrtnom momentu je učinila da je Audi jedino mogao da guta njegovu prašinu, dok je Bimmer neumoljivo stvarao prednost u odnosu na RS5.

Dakle, stvari stoje ovako – „od semafora do semafora“, Audi je neprikosnoven. Ukoliko želite „kralja autobana“, tu AMG nema konkurenciju. U svakom slučaju, koji god automobil da se odabere od dotična tri, greške NEMA.

Izvor: Carwow.

 

(9423)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments