1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Mercedes-AMG E63 S POSAIDON sa 1.090 ks!
Mercedes-AMG E63 S  POSAIDON sa 1.090 ks!
0

Mercedes-AMG E63 S POSAIDON sa 1.090 ks!

13.51K
0
Podelite sa prijateljima:

Mercedesova monstruozna limuzina isporučuje neverovatnih 1.090 ks.

Mada spolja izgleda kao tipičan Mercedes E63 AMG prošle generacije u S izdanju, ova kreacija Posaidon tjunerske kuće ispod haube krije „pakao“. Naime, 5,5-litarski V8 motor ne isporučuje više 585 konja, već čitavih 1.090.

Naravno, da bi se ovo ostvarilo, moralo je da dođe do značajnih izmena na hardveru. Zapremina motora je povećana na 6,5 litara, unapređeni su i turbo punjači sa višim pritiskom, a instaliran je i međuhladnjak većeg kapaciteta. E63 S Sedan je takođe dobio sportski izduv od nerđajućeg čelika, tako da je „simfonija“ sada mnogo „raspevanija“. ECU jedinica je remapirana, da bi sve bilo u skladu sa novim komponentama.

Sedmostepena automatska transmisija je temeljno modifikovana da bi se nosila sa masivnim obrtnim momentom od 1.350 Nm. Naravno, implementirano je i elektronsko limitiranje radi osiguravanja pouzdanosti.

Pored pojačavanja motora, Posaidon je poradio i na modifikovanju ogibljenja, a tu su i drugačiji AMG naplaci. Modifikovan je i brzinomer, koji pokazuje 380 km/h. Stara E perjanica je do stotke stizala za 3,6 sekundi, uz maksimalnu brzinu ograničenu na 300 km/h. Šta li onda može da uradi ovo Posaidonovo „čudo“… Za one kojima je ovo previše snage, postoje paketi od 850, odnosno 920 konja.

(13512)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments