1. Home
  2. Vesti
  3. BMW negira postojanje dizel kartela, povlači Evro 5 dizel modele
BMW negira postojanje dizel kartela, povlači Evro 5 dizel modele
0

BMW negira postojanje dizel kartela, povlači Evro 5 dizel modele

441
0
Podelite sa prijateljima:

BMW „nije manipulisao dizel motorima i u skladu je sa pravnom regulativom“.

U petak, nemački Der Spiegel je citirao pismo koje je poslao Volkswagen nemačkim vlastima u kojem se izveštava o otvorenoj istrazi da li su Mercedes-Benz, BMW, Audi i Porsche koristili tajne radne grupe od devedesetih godina da bi upravljali cenama sistema za tretman emisije dizel motora. BMW je prvi koji je zvanično reagovao na te tvrdnje sa zvaničnim saopštenjem.

Bavarska kompanija priznaje da su održani razgovori između zaposlenih u navedenim kompanijama, ali tvrdi da se tema razgovora sa ostalim proizvođačima ticala AdBlue rezervorara, odnosno instalacije neophodne infrastrukture u Evropi, a ne veličine rezervoara. Ipak, Der Spiegel je izvestio da su se četiri giganta složila da koriste manje rezerovare da bi smanjili troškove.

Ne samo to, već nemačka marka tvrdi da „za razliku  od ostalih proizvođača nije manipulisala dizelima i u skladu je sa regulativom. Uz kombinaciju SCR tehnologije i katalizatora za skladištenje azotnih oksida, BMW-ovi dizel automobili ispunjavaju sve potrebne zahteve vezane za emisiju, a karakterišu ih dobre emisione performanse u realnom saobraćaju.

Dok nema potrebe za ažuriranjem softvera na BMW-ovim Evro 6 dizelima, kompanija će povući Evro 5 modele u Evropi. Ova dobrovoljna kampanja će dodatno „poboljšati rad motora“.

Mercedes i Audi su već objavili slična povlačenja koja se odnose na više od tri miliona, odnosno 850.000 vozla.

 

(441)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments