1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Najbrži Porsche Turbo S dolazi iz Edo Competition kuće (galerija)
Najbrži Porsche Turbo S dolazi iz Edo Competition kuće (galerija)

Najbrži Porsche Turbo S dolazi iz Edo Competition kuće (galerija)

602
0
Podelite sa prijateljima:

Često se dešava da ono što tjunerske kuće urade, sami primene u nekoj sledećoj generaciji. Oni su poput pogonske sile napretka, posebno kada je reč o sportskim markama.

Ovoga puta je Edo Competition opremio dotični 991 sa 675 ks. Sa izuzetkom monstruoznog GT2 RS, ništa nije u Porscheovoj 911 gami snažnije od Turbo S Exclusive serije. Njegov 3,8-litarski biturbo bokser isporučuje 607 konja i 750 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Edo Competition je uspeo da „iscedi“ dodatnu „konjicu“, tako da je na tapetu sada 675 ks i 850 Nm. Rezultat se zove „Blue Arrow“ (Plava strela). Pitanje broj jedan je naravno koliko je ovaj automobil brz? Reč je o najbržem 991 Turbo S modelu do sada. Na High Speed Oval ATP Papenburgu, postigao je 344,18 km/h. To ga čini bržim od Turbo S Exclusive serije koja može da dostigne „samo“ 330 km/h. Hitrije i ubrzava, jer mu je za sprint do stotke potrebno 2,7 sekundi (dve desetinke manje). Do 200 km/h stiže za 8,6 sekundi, čitavu sekundu manje od Exclusive S serije. Iz stanja mirovanja do 300 km/h, „Plava strela“ stiže za 23,4 sekunde.

Automobil je baziran na restilizovanom 911 Turbo S a sa više snage raspolaže zahvaljujućić novom ECU-u i optimizovanom softveru.

Cena nije poznata, ali je sigurno paprena. Primera radi, standardni Turbo S počinje od 205.133 evra u Nemačkoj. Exclusive serija, limitirana na 500 primeraka ima cenovnu etiketu od 259.992 evra.

Iz Eda saopštavaju da rade na drugoj fazi programa…

 

 

(602)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments