1. Home
  2. Vesti
  3. Audi povlači 850.000 dizel modela
Audi povlači 850.000 dizel modela
0

Audi povlači 850.000 dizel modela

438
0
Podelite sa prijateljima:

Nakon Mercedesa, i Audi priprema povlačenje 850.000 dizel modela da bi ažurirao softver koji kontroliše emisiju izduvnih gasova, da bi se izbegle potencijalne zabrane.

Isti servis je ponuđen i vlasnicima Porscheovih i Volkswagenovih modela sa dotičnim šestocilindarskim i osmocilindarskim motorima. Pogođeni su V6 i V8 dizel motori Evro 5 i Evro 6 standarda.

Nemačke vlasti i predstavnici automobilske industrije su se složili da oforme plan za spasavanje dizela, koji će biti predstavljen u avgustu.

Dizel modeli svih marki opremljeni Evro 6 i Evro 5 motorima će proći tretman ažuriranja softvera da bi se redukovala emisija štetnih gasova. Dotični plan će biti predstavljen početkom avgusta.

Troškovi sse procenjuju na oko 2 milijarde evra (za Nemačku), s tim što se automobilska industrija složila da podrži troškove sa 100 evra po automobilu.

Uz ažuriranje softvera, proizvođači će navodno moći da redukuju emisiju azotnih oksida za oko 20 odsto.

Kao što smo već izvestili, Daimler dobrovoljno povlači više od 3 miliona Mercedesovih vozila u Evropi radi smanjenja emisije azotnih oksida.

BMW je sa svoje strane saopštio da ne vidi razlog za dobrovoljno polačenje dizel modela pre samita koji će biti održan 2. avgusta.

(438)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments