1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Mercedes i Ferrari ne žele da snabdevaju McLaren
Mercedes i Ferrari ne žele da snabdevaju McLaren
0

Mercedes i Ferrari ne žele da snabdevaju McLaren

135
0
Podelite sa prijateljima:

Mercedes i Ferrari nisu zainteresovani za snabdevanje McLarena F1 motorima sledeće sezone.

McLaren razmatra razvod „braka“ s Hondom zbog loših rezultata. Naime, nekada šampionski tim, ove sezone je osvojio tek dva poena iz 10 trka. Direktor ekipe iz Vokinga, Zek Braun, sugerisao je da Mercedes i Ferrari uživaju u nevoljama konkurenta.

„Mi smo veliki tim, McLaren je pobeđivao u trkama i osvajao šampionate“, rekao je on. „Međutim, mislim da neki od timova uživaju gledajući nas u trenutnoj poziciji.

Oni se boje da bismo mogli da se vratimo i postanemo pretnja. Taj strah je sasvim razumljiv.“

S obzirom na stavove Mercedesa i Ferrarija, McLaren bi jedino mogao da se prebaci na Renaultove pogonske jedinice. Mada je takav dogovor moguć, baš i nije verovatan, jer Francuzi nemaju planove da snabdevaju više od četiri tima, smatrajući da bi to uticalo na pouzdanost.

Braun je izjavio da McLaren treba da donese konačnu odluku ovog leta, da li ostaje sa Hondom ili ne, jer navodno Fernando Alonso pritiska tim da donese odluku što pre.

„Razgovarali smo sa Hondom u vezi sa različitim scenarijima“, rekao je Braun. „Na kraju krajeva, smatramo da Honda može da uradi posao kako treba. Radili su to u porošlosti.

Ono što je nama potrebno je da napredak dođe brže. Počinjemo da radimo na bolidu za 2018. godinu, tako da misilm da u letnje doba, što je praktično sada, treba da finalizujemo odnos sa Hondom.

Ne možemo nastaviti da budemo ovako nekonkurentni. To nije McLaren. Već je prošlo tri godine, tako da su nam potrebna drastična povećanja snage ili neki drugi načini da dođemo do ciljeva.

Mi, kao i Fernando, želimo da pobeđujemo i da budemo na podijumu, a trenutno to ne možemo. Dakle, neke stvari moraju da se menjaju.“

(135)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments