1. Home
  2. Vesti
  3. Bez detroitskih modela za „Američki automobil godine 2018.“, prvi put u istoriji
Bez detroitskih modela za „Američki automobil godine 2018.“, prvi put u istoriji
0

Bez detroitskih modela za „Američki automobil godine 2018.“, prvi put u istoriji

276
0
Podelite sa prijateljima:

Po prvi put u istoriji, modeli iz Detroita ostali „kratkih rukava“.

Vremena se menjaju, a menja se i automobilska industrija. Prestižan izbor za „Severnoamerički automobil godine“, koji je vrlo važan preko „velike bare“, ostao je bez detroitskih modela.

Ovo će sigurno izazvati ozbiljne diskusije u SAD. Čini se da među američkim modelima nema onih koji su u skladu sa aktuelnim kriterijumima, pored toga što je imperativ da se radi o kvalitetnim vozilima na prvom mestu.

Dodatno, SUV i krosoveri ubrzano zamenju automobile tradicionalnijih karoserijskih konfiguracija, kao primarni vid prevoza, a tu Amerikanci imaju pet kandidata za „Severnoamerički SUV godine 2018.“. Reč je o Chevrolet Equinoxu i Traverseu, Buick Enclaveu, GMC Terrainu i Jeep Compassu.

S druge strane, japanski i nemački kandidati dominiraju listom kandidata. Tu su Accord i Clarity iz Honde, Subaru Impreza, Toyota Camry i Lexus LC500. Od „Nemaca“, na listi su Audi A5 Sportback, BMW serije 5, Porsche Panamera i Mini Cubman. Alfa Romeo nastupa sa Giulijom, dok se Južnokorejci kandiduju sa Hyundai Ioniqom i Kijom Stinger.

Možda su modeli iz Detroita izostali za ovogodišnji izbor, ali Amerika i dalje „konja za trku ima“, i to u obliku Tesla Modela 3. Da podsetimo, prošle godine je titulu uzeo Chevrolet Bolt, tako da ukoliko se nastavi za „električnim kriterijumima“, Model 3 ima sasvim realne šanse da se uzme naslov.

(276)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments