1. Home
  2. Vesti
  3. Svi Volvo modeli će biti elektrifikovani od 2019. (video)
Svi Volvo modeli će biti elektrifikovani od 2019. (video)
0

Svi Volvo modeli će biti elektrifikovani od 2019. (video)

266
0
Podelite sa prijateljima:

Volvo je smelo objavio da će svaki automobil koji bude lansirao od 2019. godine biti elektrifikovan. To će „označiti istorijski kraj za automobile koji koriste motore s unutrašnjim sagorevanjem“, i pomoći će Volvou da postigne zadati cilj koji podrazumeva prodaju milion elektro pogonjenih automobila do 2025.

Naravno, to ne znači da će svaki proizvedeni Volvo od 2019. biti na čisto električni pogon. Pre će biti da to znači postojanje izvesnog stepena elektrifikacije, što uključuje čisto električna vozila, „plug-in“ hibride, „meke“ hibride sa naprednim sistemom od 48 V… Ipak, blagovremeno, kako stariji modeli budu odlazili u istoriju, nijedan Volvo neće stići na tržište bez elektromotora pod haubom.

„Povećava se potražnja za elektrifikovanim automobilima i mi želimo da udovoljimo željama naših kupaca, kako sada tako i u budućnosti“, rekao je predsednik Volvo Carsa i CEO, Hakan Samuelson. „Ova objava označava kraj vozila pogonjenih isključivo SUS motorima. Volvo je saopštio da planira da proda milion elektrifikovanih vozila do 2025. Mi kada tako nešto kažemo, to i mislimo. Evo kako ćemo to uraditi.“

Kompanija je takođe obelodanila planove u vezi sa lansiranjem pet EV modela između 2019. i 2021.: tri čisto električna Volvoa i dva čisto električna Polestar modela. Firma smatra da je to jedan od najznačajnijih poteza do sada, bilo koji proizvođač vozila da je u pitanju, kada je reč o elektrifikaciji kompletne game. „Preko 100 godina nakon pronalaska motora s unutrašnjim sagorevanjem, elektrifikacija popločava put za novo poglavlje u istoriji automobilske industrije.“

Kupci ne moraju da čekaju do 2019. da bi priuštili elektrifikovani Volvo. Već sada, S90 i V90, kao i XC60 i XC90, dostupni su u T8 Twin Engine hibridnoj postavci: 2,0-litarski turbo benzinac uparen s elektromotorom i baterijama visokog kapaciteta u „plug-in“ hibridnoj varijanti. Ova kombinacija obezbeđuje vožnju od pedesetak kilometara čisto na električni pogon.

 

(266)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments