1. Home
  2. Vesti
  3. Audi A8 – novi tizer
Audi A8 – novi tizer
0

Audi A8 – novi tizer

267
0
Podelite sa prijateljima:

Evo i novog „tizera“ Audija A8. Bilo je i vreme, „dugo“ ga nije bilo u vestima. Reč je o produženoj, „L“ verziji. Ova slika je zapravo nastavak prethodne fotografije objavljene pre nedelju dana, s tim što sada otkriva više detalja.

Ovo je najbolji uvid u Audijevu perjanicu do sada. Uočljivi su laserski farovi i naglašeno međuosovinsko rastojanje. Takođe, može donekle da se vidi i stop svetlo, koje će verovatno biti u matričnoj OLED tehnologiji.

Novi Audi A8 će biti „napakovan“ svom najnaprednijom tehnologijom iz Ingolštata. Uživaće se u beneficijama druge generacije Audijevog virtuelnog kokpita, a tu je i inteligentno aktivno oslanjanje, koje se automatski unapred prilagođava uslovima na putu. Još jedan sistem, po prvi put prisutan u jedom Audiju će biti  panel osetljiv na dodir preko kojeg se upravlja klima uređajem, dok će pozadi takođe biti ekran osetljiv na dodir za komandovanje info-zabavom i „relaksacionim sedištima“.

Jedna od najvažnijih tehnologija je složen poluautonomni sistem vožnje, koji je dovoljno inteligentan da samostalno parkira automobil bez prisustva vozača. Zapravo, A8 će biti kadar ne samo da ide „napred-nazad“, već će moći da skreće bez učešća vozača.

Još jedan „kec u rukavu“ je napredan sistem kretanja po inerciji, koji će omogućiti novom A8 da se kreće sa isključenim motorom pri brzinama do 160 km/h. Samim tim, sve verzije velikog sedana će standardno posedovati „meki“ hibridni sistem.

Veo sa ingolštatske perjanice će biti skinut za nedelju dana.

(267)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments