1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes S klase se sam odvozao sa proizvodne linije (video)
Mercedes S klase se sam odvozao sa proizvodne linije (video)
0

Mercedes S klase se sam odvozao sa proizvodne linije (video)

690
0
Podelite sa prijateljima:

Mercedes-Benz S560 je gotovo sve uradio sam, prešavši kilometar i po do utovarne zone.

Debitovavši na Salonu automobila u Šangaju sredinom aprila, restilizovana S klasa je ušla u proizvodnju u fabrici u Zindelfingenu u Nemačkoj. S obzirom na to da Mercedesova perjanica nije običan automobil, kompanija je odlučila da iskoristi ovu priliku za demonstraciju mogućnosti prvog serijskog primerka. S560 u Obsidian crnoj metalik boji se sam odvezao sa proizvodne linije i prešao 1,5 kilometar do utovarne zone.

Naravno, ovaj primerak nije običan, jer, opremljen je dodatnim hardverom, postavljenim na krov sa vozačke strane. Odsustvo vozača je evidentno, a njegov zadatak su obavljale brojne kamere, senzori i radari, dok je Markus Šefer, član Mercedesovog odbora, sedeo na suvozačkom sedištu.

Testni automobil je bio opremljen novorazvijenom, patentiranom tehnologijom, ali kompanija nije navela detalje u vezi sa dotičnim sistemima.

Ovo je više od demonstracije jer Mercedes vodi pilot program koji za cilj ima uvid u to da li tehnologija može biti implementirana u svakodnevne proizvodne operacije. Stari način je uključivao „uslužni prevoz“ koji je dovozio zaposlene nazad do proizvodnog pogona.

 

(690)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments