1. Home
  2. Vesti
  3. Hyundai i30 N – početak prodaje odmah nakon premijere u Frankfurtu
Hyundai i30 N – početak prodaje odmah nakon premijere u Frankfurtu
1

Hyundai i30 N – početak prodaje odmah nakon premijere u Frankfurtu

136
1
Podelite sa prijateljima:

Hyundai će započeti proizvodnju prvog „N“ modela (i30 N) u septembru, u Češkoj.

Performantna verzija i30 N, debitovaće na IAA u Frankfurtu. Ispod haube će se naći modifikovana verzija 2,0-litarskog turbo motora iz Sonate.

i30 N će biti dostupan u dva nivoa snage. Hyundai još uvek nije precizirao tehničke specifikacije, ali izveštaji iz specijalizovanih medija kažu da je reč o 260 do 280 ks.

„Možete očekivati vrhunsku zabavu u vožnji za sve novce“, rekao je Albert Birman, bivši glavni inženjer  BMW-ove M divizije, čije je usluge iznajmio Hyundai 2014. godine.

Hyundai razvija modele sa „N“ oznakom da bi se dodatno distancirao od svog nasleđa proizvođača „jeftinih automobila“. i30 N će se takmičiti sa modelima poput VW Golfa GTI, Ford Focusa RS i Renault Meganea RS itd.

Birman je izjavio da će tehnologija iz „N“ divizije biti inkorporirana u druge Hyundaijeve modele, podižući performanse čitave proizvodne palete na viši nivo.

Prodaja korejskog „hot heča“ počinje neposredno nakon frankfurtske premijere. Sem Evrope, biće prodavan i na korejskom i australijskom tržištu, ne i u SAD i Kini.

Hyundai je počeo da brusi svoje sportske kredencijale otkada je odlučio da uđe u WRC 2013. Sama „N“ oznaka je kapitalno slovo „Namjanga“, Hyundaijevog razvojnog centra u Koreji, ali i Nirburgringa, koji je dom Hyundaijevog evropskog test centra.

 

(136)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
posmatrač

Kod nas je novi i30 predstvaljen još u martu. A cena nema ni u najavi iako je već početak jula, a bilo je najavljeno da će prodaja novog i30 krenuti (kod nas) u maju.
Kakav uvoznik …