1. Home
  2. Vesti
  3. Električni BMW serije 3 dolazi u Frankfurt?
Električni BMW serije 3 dolazi u Frankfurt?
0

Električni BMW serije 3 dolazi u Frankfurt?

267
0
Podelite sa prijateljima:

Trenutno, „najelektrifikovanija“ serija 3 je 330e „plug-in“ hibrid. Međutim, izveštaj nemačke publikacije Handelsblatt,  kaže da će se u Frankfurtu pojaviti čisto električna verzija, sa voznom autonomijom od oko 400 kilometara. Sasvim je jasno da Bavarci žele da imaju konkurenta Tesla Modela 3. Ipak, s obzirom da je podatak verovatno baziran na NEDC-u, dotičnu autonomiju treba uzeti s rezervom.

Trenutno nema dodatnih informacija, mada je mnoge ovaj potez BMW-a iznenadio. Stvar je u tome što je premijera nove generacije zakazana za sledeću godinu, tako da pomalo čudi što bavarski proizvođač želi da lansira električni derivat baziran na odlazećem modelu.

S druge strane, postoje šanse da se radi o konceptu a ne serijskom modelu. U tom slučaju, sve dobija smisao.

Za sada, jedini električni model BMW-a koji je u ponudi je i3, a 2020. će uslediti (već potvrđeni) električni X3, a godinu dana kasnije iNext.

Što se električne verzije „trojke“ tiče, BMW nije želeo konkretno da se izjasni. Još jedna glasina kaže da planovi Bavaraca u vezi sa elektrifikacijom uključuju i naslednika serije 3 GT, koji će biti promovisan u seriju 4 i dobiti čisto električni pogon.

(267)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments