1. Home
  2. Vesti
  3. BMW i Audi se slažu s merama u vezi sa smanjenjem zagađivanja starijih dizela
BMW i Audi se slažu s merama u vezi sa smanjenjem zagađivanja starijih dizela
0

BMW i Audi se slažu s merama u vezi sa smanjenjem zagađivanja starijih dizela

321
0
Podelite sa prijateljima:

BMW i Audi su se složili sa merama koje u Bavarskoj treba da se primene na starija dizel vozila u cilju redukovanja zagađenja.

Oba proizvođača, sa sedištima u ovoj nemačkoj federalnoj jedinici, pod pritiskom su uoči nacionalnih izbora koji su zakazani za tri meseca. Naravno, političari koriste priliku da automobilsku industriju pritisnu u cilju poboljšanja kvaliteta vazduha i povratka poverenja izgubljenog „dizelgejtom“.

Koraci koji treba da budu sprovedeni uključuju obećanje BMW-a i Audija da će najmanje polovina njihovih Evro 5 dizel automobila dostići nivo emisije azotnih oksida, dovoljan da se smanji zagađenje u gradovima.

Oba bavarska proizvođača su se složila da preuzmu troškove vezane za sertifikaciju i razvoj neophodnog softvera.

Bavarska želi da u julu na sto stavi ograničene subvencije za kupovinu, naročito kroz izmenjene takse, da bi motovisala vlasnike starijih Evro 3 i Evro 4 modela da se prebace na efikasniju i moderniju Evro 6 tehnologiju.

Prodaja dizel automobila konstantno pada od „dizelgejta“, a čitav proces je ubrzan otkada gradovi poput Minhena i Štutgarta razmatraju zabranu starijih dizel vozila.

„Smatramo da postoje inteligentnije opcije od zabrana“, rekao je šef BMW-a, Harald Kriger u pisanoj izjavi. „Zbog toga dajemo podršku inicijativi bavarskih vlasti, da se sveobuhvatno i dugoročno poboljša kvalitet vazduha u gradovima.“

(321)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments