1. Home
  2. Vesti
  3. Jaguar XE SV Project 8 sada i zvanično (galerija i video)
Jaguar XE SV Project 8 sada i zvanično (galerija i video)
0

Jaguar XE SV Project 8 sada i zvanično (galerija i video)

155
0
Podelite sa prijateljima:

Pojavljivanje Jaguara XE u „naoštrenom“ izdanju već izvesno vreme „samo što nije“, a supersedan je konačno ugledao svetlost dana.

Jaguar XE SV Project 8 će biti proizveden u samo 300 primeraka, a ono čime raspolaže tera „vodu na usta“ svakom automobilskom entuzijasti.  Sve se vrti oko 5,0-litarskog, kompresorskog V8 sa 600 ks i 700 Nm. Dakle, ovde imamo posla sa najmoćnijim serijskim Jaguarom ikada.

Pored značajnog povećanja snage, XE SV Project 8 je opremljen brojnim komponentama od ugljeničnih vlakana, poput odbojnika i haube. Točkovi su od 20 cola, a što se aerodinamike tiče, ravan pod, zadnji difuzor i podešavajuće zadnje krilo, osiguravaju „brutalno“ prijanjanje u svakom momentu. Pogon je na sve točkove.

Naravno, instalirane su i kruće opruge sa manuelno podesivim amortizerima, što dodatno pomaže XE da ostvaruje vanserijska lateralna ubrzanja. Tome doprinosi i „trkački režim“ vožnje. Kada se aktivira, elektronska kontrola stabilnosti se optimizuje zarad ostvarivanja što boljeg vremena po krugu. Odziv na papučici gasa, kao i onaj na volanu su „izoštreni“ u cilju obezbeđivanja  što bolje preciznosti. Za usporavanje i zaustavljanje su zadužene keramičke kočnice.

Što se unutrašnjosti tiče, vozač i putnici će moći da uživaju u obilju alkantare, kao i u trimu od ugljeničnih vlakana. Menjač je osmostepeni Quickshift, a njime se može upravljati preko polugica na volanu, ali i putem ručice na centralnoj konzoli.

Kada je o performansama reč, Jaguar javlja da XE SV Project 8 sprint do stotke obavlja za samo 3,4 sekunde, a maksimalno može da pojuri nešto preko  320 km/h. Cena još uvek nije poznata.

(155)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments