1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. BMW X5 M i X6 M u „crnoj vatri“
BMW X5 M i X6 M u „crnoj vatri“

BMW X5 M i X6 M u „crnoj vatri“

379
0
Podelite sa prijateljima:

Mada ideja o „M“ verzijama X5 i X6 nikada nije naišla na topao prijem kod istinskih ljubitelja bavarske marke, tržišne tekovine su učinile svoje. I novi X3 bi, kažu glasine, trebalo da prođe kroz kompletan M tretman sa modelom koji bi se pozicionirao iznad M40i.

U međuvremenu, X5 M i X6 su dobili Black Fire Edition izdanje.

Nažalost, nema unapređenja na polju snage i moći, što znači da 4,4-litarski biturbo V8 isporučuje 575 ks i 750 Nm, koje preko xDrive pogona šalje na sve točkove. Menjač je naravno osmostepeni automatski. Sve to obezbeđuje sprint do stotke za 4,2 sekunde i maksimalnu brzinu, elektronski ograničenu na 250 km/h.

Ideja vodilja u vezi sa Black Fire Edition primercima je da izgledaju „zlokobnije“, kompletno u crnoj boji, sa kovanim naplacima od 21 cola. Da bi stvari dodatno začinio, BMW je instalirao obloge retrovizora od ugljeničnih vlakana, koje se savršeno uklapaju u Sapphire Black metalik finiš. Čak je i maska hladnjaka u crnoj boji.

Što se tiče enterijera, moćni BMW-om SAV/SAC tandem krasi fina Merino koža u dvotonoskom, crno-crvenom maniru. Tu je i klavir crni trim, uz specijalne oznake. Volan po izboru može biti presvučen alkantarom ili kožom.

BMW nije ništa konkretno saopštio u vezi sa cenom, ali jedno je sigurno, a to je da će Black Fire primerci koštati više nego „standardni“. Uporedni test konvencionalnih X5 i X6 modela možete pročitati ovde.

Prodaja Black Fire Edition X5 M i X6 M počinje u avgustu.

 

 

(379)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments