1. Home
  2. Vesti
  3. Seat Arona i zvanično
Seat Arona i zvanično
0

Seat Arona i zvanično

350
0
Podelite sa prijateljima:

Još jedan krosover B segmenta stupa na scenu.

Nakon korejskih aduta, Hyundai Kone i Kia Stonica, lansirana je Seat Arona. Počiva na MQB A0 platformi, baš kao i nova Ibiza.

Doduše, novi mali SUV je 79 milimetara duži od Ibize, tako da se u totalu proteže na 4,14 metara. Naravno, najveća razlika je u visini, jer je Arona 99 milimetara viša od svoje konvencionalne „sestre“.

Zahvaljujući povećanim proporcijama, Arona je ujedno i praktičniji automobil. Prtljažnik raspolaže s izdašnih 400 litara (Ibiza 355).

Što se motorizacije tiče, sve je već poznato i utvrđeno. Boje benzinaca brane trocilindarski 1,0-litarski TSI sa 95 ili 115 ks, uparen sa šestostepenom manuelnom ili sedmostepenom DSG transmisijom i veći, 1,5 litarski četvorocilindarski TSI sa 150 konja i deaktivacijom cilindara (u FR trimu).

Kada je reč o dizelima, Seat je ponudu pokrio poznatim 1,6 TDI agregatom sa 95 ili 115 ks. Do 2018. će se motorni portfolio proširiti sa 1,0-litarskim TGI sa 90 konja, koji kao pogonsko gorivo koristi zemni gas.

Baš kao Ibiza, i Arona dobija najnovije izdanje info-zabavnog sistema, koje podržava Android Auto i Apple CarPlay funkcije. Ko želi kvalitetniji zvuk, novac može da izdvoji za BeatsAudio sistem sa šest zvučnika i sabvuferom u prtljažniku (300 W). Tu su još dvozonska klima, ambijentalno svetlo, LED prednji farovi i zadnja svetla…

Zvanična premijera će biti obavljena u Frankfurtu, pred početak prodaje. Seat će sledeće godine pojačati SUV ponudu sa modelom sa sedam sedišta, praktično svojom verzijom Škode Kodiaq.

Takođe, matična kompanija, Volkswagen, lansiraće sopstveni mali krosover, baziran na Polu, krajem ove ili početkom sledeće godine.

 

(350)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments