1. Home
  2. Vesti
  3. Ovako bi Mercedes-Maybach superautomobil mogao da izgleda
Ovako bi Mercedes-Maybach superautomobil mogao da izgleda
0

Ovako bi Mercedes-Maybach superautomobil mogao da izgleda

232
0
Podelite sa prijateljima:

Ime mu je ECHO, a baziran je na Vision 6 konceptu.

Mada je reč o studiji, Vision Mercedes-Maybach 6 je privremeno zadovoljio čula ljubitelja superluksuzne marke, kada je debitovao prošlog avgusta. Seksi, aerodinamičan dizajn, uparen sa futurističkom kabinom i i pogonom od 748 ks, zaista je nešto što oduševljava svakog ljubitelja automobila. Nažalost, neće stići na proizvodne linije, bar ne u skoro vreme.

U nastojanju da oživi ovaj fenomenalan dizajn, južnokorejski umetnik, Havan Park, odlučio je da vizualizuje Maybach superautomobil. Umesto elegantnih, sofisticiranih linija Maybach 6 koncepta, ECHO koristi više sportske detalje stajlinga u cilju redefinisanja originalnog kupea.

Linije karoserije su vidno oštrije, a hromirana maska hladnjaka sa Vision koncepta je zamenjena jedinicom od ugljeničnih vlakana. Točkovi su takođe novi a pozadina automobila je u skladu sa anfasom. Vrata u vidu „galebovih krila“ su i dalje na snazi.

Karoserija se pruža u dužinu od 5,6 metara i izvajana je od ugljeničnih vlakana i delimično prozirnog metala. Ovaj futuristički materijal zamenjuje standardan stakleni vetrobran.

Kao i kod originalnog koncepta, enterijer je zadržao gotovo sve prestižne komponente. Zvučni tunel i hologramski projektor su smešteni unutar kokpita od drveta, što obezbeđuje savršeno rasprostiranje zvuka unutar kabinskog prostora. Park kaže da je enterijer dizajniran za ljude koji posećuju koncerte  i ne žele da slušaju klasičnu muziku kroz elektronske zvučnike.

Naravno i nažalost, ovo vozilo će ostati u domenu fantazije.

 

 

(232)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments