1. Home
  2. Vesti
  3. Lamborghini Urus tutnji Nirburgringom uz V8 simfoniju (video)
Lamborghini Urus tutnji Nirburgringom uz V8 simfoniju (video)
1

Lamborghini Urus tutnji Nirburgringom uz V8 simfoniju (video)

433
1
Podelite sa prijateljima:

Biturbo V8 radne zapremine 4,0 litara „urla“ Nirburgringom.

Još je par meseci ostalo do zvanične premijere Lamborghini Urusa, a prototip blizak serijskom modelu se nalazi na Nirburgringu. Na SUV iz Santa Agate Bolonjeze čekamo već dosta vremena, s obzirom na to da je istoimeni koncept predstavljen još 2012. godine u Pekingu. Dok je on zamišljen kao model sa atmosferskim V12 motorom, serijska verzija odustaje od četiri cilindra, ali zato dodaje dva turbo punjača.

Dakle, Urus će predstavljati prvi serijski Lamborghini ikada sa turbo motorom, kao i prvi elektrifikovani model marke, jer će „plug-in“ hibridna verzija biti lansirana u drugom kvartalu 2019. Standardna varijanta je već potvrđena sa 650 ks iz spomenutog V8 motora.

Prototip je uhvaćen u oko špijunske kamere. Mada je temeljno kamufliran, primetno je da nema mnogo odstupanja u odnosu na izložbeni model. Iskošena linija krova je i dalje tu, kao i „preteći“ anfas sa masivnim ventilacionim otvorima, dok pozadi dominiraju dva para završetaka izduvnih cevi.

Lamborghini je bio jasan da neće napadati rekord Nirburgringa u SUV klasi. Urus sigurno ima potencijal da skine Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio sa trona „zelenog pakla“, a Alfi se zamera što nikada nije dokazala verodostojnost rezultata Stelvija.

Ukoliko Urus ne napravi „brzi krug“ na Nirburgringu, Volkswagen grupa verovatno hoće, ali sa novim Porsche Cayenneom u Turbo S E-Hybrid izdanju.

 

(433)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Jovan

Sjajan zvuk, mada mu nedostaje ono grgutanje i groktanje V12 mašina. <3