1. Home
  2. Vesti
  3. Opel Grandland X nešto jeftiniji od Peugeota 3008
Opel Grandland X nešto jeftiniji od Peugeota 3008
1

Opel Grandland X nešto jeftiniji od Peugeota 3008

342
1
Podelite sa prijateljima:

Opel Grandland X je najnoviji i ujedno najveći SUV kojeg nemačka marka za sada ima u ponudi. Debitovao je na internetu pre izvesnog vremena, i kao što je poznato, praktično je „brat blizanac“ Peugeota 3008. Opelov pulen je dugačak 4,48 metara i poseduje prtljažnik zapremine 514 litara.

Objavljena je i cenovna lista. Novajlija startuje od 23.700 evra, i za nijansu je jeftiniji od Peugeotovog pandana, čija početna cena iznosi 25.995 evra.

Za taj novac, Grandland dolazi sa 1,2-litarskim turbo benzincem sa 130 ks i 230 Nm.

Kupci imaju i opciju u vidu 1,6-litarskog dizela sa 120 konja i 300 Nm, koji startuje od 26.500 evra. Oni koji su u potrazi za više snage mogu malo da sačekaju, jer je Opel obećao „više snage“ u bliskoj budućnosti.

Što se tiče tehnologije, tu su sistemi poput upozorenja na izlazak iz vozne trake, prepoznavanja saobraćajnih znakova i asistencije pri startovanju uzbrdo. Zadnja klupa je standardno deljiva u odnosu 40:60, baš kao i sistemi upozorenja na opasnost od čeonog sudara i na pospanost vozača. Tu su i napredna parkirna kamera od 360 stepeni, adaptivni tempomat i panoramski krov, pa ko hoće da potroši dodatni novac, ima na šta.

Opel Grandland X će javnu premijeru imati u Frankfurtu u septembru, pre nego što stigne u prodajne salone neposredno nakon toga. Zainteresovani kupci mogu da individualizuju i naruče svoje krosovere pre samog debija.

(342)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
posmatrač

Nije teško biti jeftiniji od 3008, jer je on preskup ( u odnosu na konkurente i na mk1 )