1. Home
  2. Vesti
  3. Ferrari biturbo V8 „Motor godine 2017.“
Ferrari biturbo V8 „Motor godine 2017.“
0

Ferrari biturbo V8 „Motor godine 2017.“

285
0
Podelite sa prijateljima:

V8 zapremine 3,9 litara iz Ferrarija 488 GTB, Californije T i GTC4Lussa, dobio je prestižno priznanje.

Drugu godinu zaredom, Ferrari odlazi kući sa titulom „Motora godine“. Poznati 3,9-litarski biturbo V8 iz 488 GTB i 488 Spidera, kao i za nijansu manja turbo jedinica iz California T i GTC4Lusso T modela su dobili glavna priznanja. Dotična jedinica je dobila i titulu za „Performantni motor godine“, kao i za kategoriju od tri do četiri litre zapremine.

Od uvođenja izbora za motor godine 1999., Ferrari je pobrao više titula od bilo kojeg drugog proizvođača. Pored 3,8-litarskog V8, 6,3-litarski V12, koji pogoni F12berlinettu i F12tdf, takođe je bio najbolji u konkurenciji agregata radne zapremine od 4 litra, drugu godinu zaredom.

„Ovo je tek drugi put u istoriji IEOTYA da jedan moćan, performantan motor uzme apsolutnu titulu dve godine zaredom“, rekao je Toni Robinson, osnivač Međunarodnog izbora za motor godine. „Ferrarijev V8 poseduje sve: izvanrednu isporuku snage, preciznost, upotrebljivost i fenomenalan zvuk. Jednog dana će biti klasik u svojoj sopstvenoj klasi, a ja mislim da je već to!“

Drugi u generalnom plasmanu je 3,0-litarski, šestocilindarski bokser iz Porschea 911, a treći je 1,5-litarski trocilindarski (hibrid) iz BMW-a i8. Čak je i Tesla pokupio nagradu, kao šesti u ukupnom plasmanu i jedini čisti elektromodel na listi.

Motor Ferrarija 488 GTB isporučuje 670 ks i obezbeđuje sprint do stotke za 3,0 sekunde, uz maksimalnu brzinu od 325 km/h.

 

 

(285)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments