1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen Polo 2018. (video i galerija)
Volkswagen Polo 2018. (video i galerija)
9

Volkswagen Polo 2018. (video i galerija)

875
9
Podelite sa prijateljima:

Novi Volkswagen Polo je veličine gotovo kao Golf IV.

Proizvođač iz Volfsburga je predstavio svog pulena iz B segmenta za modelsku 2018. godinu.

Novajlija je porastao i veći je nego ikada ranije, sa prtljažnikom koji je čak 25% veći u odnosu na odlazeći model (351 litar).

Iskorišćeni su benefiti MQB platforme u smislu kresanja troškova vezanih za inženjering, tako da je ostavljen prostor za tehnologiju koja je obično prisutna u većim automobilima.

Novi Polo je dostupan sa automatskim tempomatom, asistencijom pri kočenju u slučaju nužde, LED farovima i detekcijom mrtvog ugla. Tu je i digitalni panel instrumentacije i osmoinčni ekran info-zabavnog sistema. Po prvi put, Polo je kao opciju dobio ulazak i startovanje bez ključa.

Što se motora tiče, paleta je sastavljena od devet Evro 6 agregata, počev od 1,0-litarskog benzinca sa 65 ks pa do novog 1,5-litarskog motora sa deaktivacijom cilindara (150 konja). Dva 1,6-litarska dizela su takođe tu, sa 80 ili 95 ks.

Ljubitelji GTI oznake će moći da se raduju modelu sa 200 konja iz 2,0-litarskog turbo motora.

Volkswagen je ostao veran svojoj dizajnerskoj filozofiji tako da je Polo ostao prepoznatljiv već na prvi pogled. Sa aspekta stajlinga, pre je reč o suptilnoj restilizaciji nego o potpuno novom modelu. Ipak, novi Polo izgleda mnogo šire i mišićavije što ne čudi, jer je 7 centimetara širi.

Značajnije izmene su se odigrale unutar kabinskog prostora sa armaturnom tablom koja deluje prestižnije od bilo čega drugog u B segmentu. Kupci će moći da biraju između 14 boja karoserije, 12 dizajna naplataka i 13 različitih dekoracija armature, pored dva trima enterijera i 11 različitih tapacirunga sedišta.

Narudžbine u Evropi će krenuti u toku ove godine, a prve isporuke se očekuju u januaru 2018. Cena startuje od 12.975 evra.

(875)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

9 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Dejan Matić

Standardno, tri rečenice, a za neke krševe i pokušaje prevoznog sredstva detaljisanje koje niko i ne pročita do kraja. Mislim da POLO MK6 ipak zaslužuje detaljnije i opširnije predstavljanje, bez obzira što je VW neomiljen od strane redakcije. Ovo je model koji je lansiran tek onda kada je u svemu postao bolji i u svakom pogleduu superiorniji od konkurencije sa izvrljenim farovima i svemirskim kerefeka dizajnerskim ispadima. Iako ni sam nisam ljubitelj VW-a zbog cene istog, mogu da kažem da sam svaki put kada bih seo u Polo osetio neku kompletnu sigurnost, stabilnost, kvalitet itd, koje drugi ne nude. Kad… Pročitaj više »

Zvezdan

Dragi Deki, pitao me jedan drugar koji mi je omiljeni auto brend? Rekoh mu: svaki kupe. Baci oko, druze, na test Golfa, na prvu vožnu restilizovanog Golfa, Q7, sada će i test A8 da izađe. Uzgred, 6 godina sam vozio, sa najvećom ljubavlju, Passat CC (kakav je to auto bio!!!) i danas u posedu imam jedan VW Polo. Veliki pozz

Zvezdan

Zaboravih da kažem, prezentacija ovog lepotana je ovako skromnija, jer smo u velikom poslu oko pripreme što kvalitetnijeg programa za nedelju pred nama, a nikako iz nepoštovanja prema, ako ne lideru, a ono jednom od lidera segmenta.

Dejan Matić

Ako krene autoedicija u vidu autoemisije, moraćete da budete brzi kao metak. Odma YouTube, odma FB, odma emisiju na izvolte. Bez čekanja, nema ko i nema kad, pustite i nek se uploaduje. Znam da je VW bahat kod ustupanja vozila na test, ali valjda će se naći neko dovoljno sposoban da izvuče makar neki srednje opremljen na pola sata-sat kako bi ga testirali. Fabrika tvrdi da je kasnio baš zato što su hteli na svakom polju da budu bolji od drugih. Kakvo je vaše mišljenje u vezi 1.0 mpi motora, meni je apsurd u današnje doba pored 1.2 Puretech, 0.9… Pročitaj više »

Dejan Matić

Ovde kritikujem VW prodavce i menadžment. Nisam ja toliki miljenik VW-a, kao što rekoh zbog cene, a ni Škoda mi više nije omiljena, jer su doplate bezobrazne, a osnovni motor 1.0.
Konačno da zaključimo, bez ljutnje, mnogim nebitnim vozilima koja se neće naći kod nas na putevima ni u promilima, dali ste više medijskog prostora. Ništa lično. Ipak će Polo da zanima veći broj kupaca nego recimo neka kočija sa automatskim menjačem, a koja nema snage ni za 2 putnika.

posmatrač

Samo ovaj deo za VW Polo: “ Ako je razlika između motora od 65 i 75 KS samo 559€, vredi li štedeti na takvoj doplati?“ Primera radi, kod nove insignije, razlika izmedju 1,6 CDTI od 136 ks i 2.0 CDTI od 170 ks je 750 eura. A mislim da je kod astre, izmedju 1,6 CDTI 136 i 1,6 CDTI 160 razlika 600 eura. Kada tako posmatrate, doplata kod VW-a za 10 ks je sramotna. Ali, mnogi brendovi imaju sličnu politiku cena, tj da skupo naplaćuju prelazak na jači motor. Čak „isti korak“ ne naplaćuju isto u raznim modelima. Npr. prelazak… Pročitaj više »

posmatrač

Ako bi se zanemarila cena pola (koja će sigurno i dalje biti dosta iznad proseka te klase) i njegova genetska predispozicija lakoj promeni imalaca ( tj. njegova kradljivost ), za polo bih rekao da je ubedljivo najbolja kupovina B segmenta.
Pogotovo sa ovim Wb-om. Koji je skoro na nivou golfa 6 ( on je imao čuvenih 2.578 mm)

Fap 13k

Doboši na zadnjoj osovini, i to kod promotivnog modela ?!