1. Home
  2. Vesti
  3. Peugeot 508 – nove špijunske fotografije
Peugeot 508 – nove špijunske fotografije
1

Peugeot 508 – nove špijunske fotografije

252
1
Podelite sa prijateljima:

Peugeotov novajlija  bi mogao da debituje u Frankfurtu, s tim što prodaja kreće najverovatnije početkom sledeće godine.

Nova generacija Peugeota 508 je ponovo špijunirana. Ovoga puta, čini se da je reč o serijskoj karoseriji, koja je doduše temeljno kamuflirana.

Ono što bi moglo da se zaključi je da je francuska marka usvojila modernu kupeovsku formu, sa estetikom sličnom Exalt konceptu. Hauba motora se spušta prema masci hladnjaka a forma kabine je takođe graciozna, sa krovom koji pada prema nazad.

Dakle, stajling je u skladu sa modernim smernicama, s tim što se nije zaboravilo na praktičan aspekt. Prethodne špijunske fotografije su takođe pružile uvid u dijagonalna zadnja LED svetla, a Francuzi sa novom 508-icom žele da se pozicioniraju odmah uz premijum segment, što im je u velikoj meri uspelo sa 3008.

Modeli u nižim paketima opreme će se staviti naspram modela poput Opel Insignije, dok će luksuznije opremljeni modeli biti jeftinija alternativa premijum automobilima.

Novajlija počiva na novoj Peugeotovoj EMP2 platformi, koja pripomaže skidanju suvišne mase. Paleta pogonskih agregata još uvek nije utvrđena, ali „plug-in“ hibrid je vrlo verovatna opcija.

508 bi mogao da debituje već u Frankfurtu, a ono što je indikativno je da PSA ne namerava da lansira sličan model sa Citroenovim bedžom.

Peugeotova korporativna strategija je sa kupovinom Opela fokusirana na globalno širenje, što podrazumeva „mejnstrim“ modele. Želja je da se više od polovine prodaje odnosi na tržišta van Evrope. Iz tog razloga, kompanija akcenat stavlja na ono što se dobro prodaje, što će uticati negativno na kotiranje performantnih modela.

(252)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Goran Jurkovic

Ja mislio konačno novi bmw sa lijepom maskom