1. Home
  2. Vesti
  3. Peugeot stavlja performantni program „na čekanje“
Peugeot stavlja performantni program „na čekanje“
0

Peugeot stavlja performantni program „na čekanje“

210
0
Podelite sa prijateljima:

Kada kompanija ponovo počne ozbiljno da se bavi performantnim programom, šef želi rekord na Nirburgringu.

Peugeot je svoje apetite jasno pokazao kupovinom Opela, ali to bi moglo da ima negativne posledice kada su u pitanju „tvrdokorni“ fanovi marke. Šef kompanije, Žan-Filip Imparato je izjavio da planira da se fokusira na globalnu ekspanziju, pre nego na razvoj specifičnih niša.

„Trenutno, naš glavni cilj je prodaja preko 2 miliona vozila godišnje“, rekao je Imparato. „Takođe, želimo da se širimo i prodajemo više od polovine proizvodnje van Evrope. Dok to ne postignemo, ja sam mnogo više zainteresovan za automobile koji se prodaju u stotinama hiljada primeraka nego za one koji se plasiraju u nižim brojkama.“

Sledeće godine treba da bude lansiran novi sedan, a verovatno će se poraditi i na komercijalnom programu. „Sa jednotonskim kamionetom, možemo dobro da prođemo na velikom globalnom tržištu“, smatra šef Peugeota. Ovaj plan je još uvek u ranoj fazi, a Imparato nije još uvek siguran da li bi „teretnjak“ došao direktno iz Peugeota ili bi bio deo partnerskog projekta.

Nova limuzina je naslednik 508. Sudeći po špijunskim fotografijama, reč je o elegantnom i dopadljivom automobilu. Povratak u SAD je takođe deo Imparatovog plana, koji bi trebalo da se sprovede u narednih 10 godina. Možda se to čini previše optimističkim, ali u Peugeotu smatraju da je moguće, počev od uslužnog prevoza u američkim gradovima.

Imparato nije u potpunosti isključio ponovno lansiranje performantnih modela. „Kada to budemo uradili, uradićemo kako treba“, rekao je on. „Ne treba nam još jedan RCZ već automobil koji će oboriti rekord na Nirburgringu.“

Ipak, na red čeka bar još jedan performantan Peugeot. Početak njegovog razvoja datira pre „ekspanzionističkih“ planova. Reč je o unapređenom 308 GTi, koji stiže sa 1,6-litarskim turbo motorom sa 290 konja i 350 Nm.

 

(210)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments