1. Home
  2. Vesti
  3. Hyundai Veloster N?
Hyundai Veloster N?
0

Hyundai Veloster N?

174
0
Podelite sa prijateljima:

Neobični Veloster ne samo što će stići u novoj generaciji, već se čini da Hyundai ima ozbiljne planove da proširi proizvodnu liniju dodajući joj performantnu verziju, pozicioniranu iznad Turba.

Prethodne špijunske fotografije su sugerisale da će korejski hedžbek zadržati asimetričnu postavku vrata sa takozvanim „skrivenim trećim vratima“, ali će sama forma vozila biti značajno modifikovana. Čak i kamufliran, novi Veloster izgleda mnogo dominantnije u odnosu na aktuelni, još kada se tome doda „N“ prizvuk…

Veliki završeci izduvnih cevi na zadnjem delu automobila deluju krajnje preteće. Ono što takođe izaziva određene sugestije su nemačke registarske tablice, jer Hyundai ima test centar na Nirburgringu gde trenutno bursi i30 N, koji treba da bude lansiran sledeće godine.

Zapravo, prototip je opažen upravo u Nemačkoj, sa naplacima od 19 cola i masivnim kočnicama sa crvenim čeljustima. Sveukupno gledajući, automobil izgleda performantnije od Turbo modela.

Biće interesantno videti da li će N model zadržati postavku pogona na prednje točkove ili će se prebaciti na AWD aranžman, da bi se dodatno distancirao od Turba. To bi značilo da bi mu glavni rivali bili Ford Focus RS i VW Golf R. Izvor snage bi mogao da dođe u vidu novorazvijenog 2,0-litarskog turbo benzinca, koji debituje u i30 N, u kojem isporučuje 275 ks. Bilo bi sasvim logično da se za potrebe Velostera N „iscedi“ još koje „grlo“.

Treba imati u vidu da je Hyundai konstruisao trio koncepata sa središnje pozicioniranim motorom, dizajna sličnog Velosteru. Verzija iz prošle godine poseduje 2,0-litarski turbo agregat sa 300 ks, koji snagu šalje na zadnje točkove. Hyundai se još uvek nije izjasnio da li će eventualno ući u serijsku proizvodnju.

U međuvremenu, regularni Veloster će debitovati sledeće godine, tako da je za očekivati da se N verzija „prizemlji“ negde 2019.

 

(174)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments