1. Home
  2. Life
  3. Lifestyle
  4. Uspon i pad Harley-Davidson parfema
Uspon i pad Harley-Davidson parfema
0

Uspon i pad Harley-Davidson parfema

432
0
Podelite sa prijateljima:

Problem je što ne mirišu niti na uspeh niti na novac.

Još su snivači Harley-Davidsona prepoznali značaj dobrog marketinga. Suosnivač kompanije, Artur Dejvidson, na početku je bio zadužen za odnose s javnošću i reklamiranje, a njegovi napori da proširi teritoriju robne marke, postavili su osnove za ostvarivanje Harley-Davidsona kao brenda. Nisu svi motociklistički proizvodi bili uspešni, a čak i najbolje ideje mogu da ne naiđu na dobar prijem od strane kapriciozne publike. U ovom slučaju, reč je o pokušaju Harley-Davidsona da lansira parfem.

Nedavni članak u Milwaukee Magazineu se bavi ne baš slavnim ulaskom Harley-Davidsona u svet parfema i kolonjskih voda tokom sredine devedesetih godina prošlog veka. „Hot Road“ proizvod, reklamiran je kao miris sa aromama šumskih proplanaka sa otvarajućim duvanskim tonovima, što se očigledno baš i nije svidelo vernim sledbenicima marke. Logo prisutan na majicama, jaknama, opremi, pa čak i donjem vešu, bio je prihvaćen, ali parfem… Ipak, Harley-Davidson je bio odlučan da učini das njegovi verni fanovi lepo mirišu, što su dokazivali sjajni opisi parfemskih proizvoda.

Evo šta su rekli u vezi sa „Cool Spiritom“: „Otvarajuće sveže note bergamota, ananasa, jabuke, lavande, čempresa poseduju gotovo mahovinast prizvuk. Savršen miris za dobro obučenog biznismena, Harley-Davidson Cool Spirit takođe dopunjuje svakodnevni opušteni stil strastvenog sportiste. Opojna aromatična mešavina koja čini ovaj muški miris je ono što vam je potrebno da započnete dan na pravi način.“

Zatim je tu aromatično oduševljenje „His Destiny“ mirisom: „Harley-Davidson je najpoznatiji po svojim grubim motociklima, ali tu su mnogi drugi proizvodi, dizajnirani da se osećate kao najmuževniji muškarac. Mirisi koji se nalaze u His Destiny su ’chypre’, ćilibar, đumbir, anis, sandalovina, koža cimet i kedar. Bez obzira da li vozite motocikl ili ih samo cenite, ova kolonjska voda je za vas.“

Ekipa iz Milvokija je naravno mislila i na dame u svojoj parfemskoj kampanji: „Preuzmite ulogu vođe u svom danu tako što ćete naprskati ’Destiny“ za žene. Ovaj božanstveni miris je mešavina mente i bergamota sa zelenim lišćem, malinom i morskim akordima, što rezultira provokativnim mirisom koji ističe vašu avanturističku stranu. Usudite se da ga nosite dok jurite niz otvoren put, bez obzira da li ste na zadnjem sedištu motocikla uživajući u vožnji ili ste na vozačkom sedištu donoseći odluke.“

Ko bi mogao da se odupre ovakvoj prozi? Ispostavilo se gotovo svako. Harley-Davidson mirisi su postojali samo nekoliko godina pre nego što su tiho sklonjeni sa prašnjavih polica, kao neuspela marketinška egzibicija. Svi su se složili da o tome više ne pričaju.

Prošlo je dvadeset godina od kada je Harley-Davidson ušao na „eau de toilette“ tržište. Mada dotičnih proizvoda više nema u prodavnicama kompanije, još uvek se mogu naći na internetu.

(432)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments